Schutterskoning Jan Willemsen trots met zijn glas-in-lood-mus. Foto: PR
Schutterskoning Jan Willemsen trots met zijn glas-in-lood-mus. Foto: PR

Schutterskoning Baak 2016: Jan Willemsen

Algemeen

BAAK – Maandag 3 oktober stonden de kermisgangers op de vogelwei voor het vogelschieten, vogelknuppelen, schijfschieten, lepeltjes schieten en voor de schoolkinderen kegelen, handboog- en jeugdvogelschieten. De bijzondere glas-in-lood-mus viel na een goed gemikt schot van Jan Willemsen naar beneden. Tom Haggeman werd kampioen vogelgooien, Kampioen Vogelschieten jeugd is Jordi Meijer.

De Bielemans, de Baakse Vendeliers en Muziekvereniging Nieuw Leven Steenderen marcheerden af bij Café Herfkens, naar het feestterrein met burgemeester Marianne Besselink en het koningspaar 2015 Astrid Deckers en Werner Willemsen, leden van de Kermis en Oranje Stichting Baak en een groep schutters. Onderweg haakten er vele aan.

Na de welkomstwoorden op de vogelwei en de vaandelhulde voor het afscheid nemende schutterspaar, verplaatsten de eregasten zich naar de vogel en kon het schieten beginnen. Jan Zenhorst was als altijd creatief geweest en maakte een zwart-bonte-koe-mus. Het was Jan Willemsen die deze vogel met het 218e schot liet vallen.

Na een vaandelhulde op de weide kregen alle winnaars op het podium in de tent hun prijzen uitgereikt. Natuurlijk verzorgden de bielemans een ereronde door de met wapperende groenwitte Baakse vlaggetjes versierde straten.

Uitslagen vogelwei
Vogelschieten: Romp Jan Willemsen, Rechtervleugel: Mirjam Poorteman, Linkervleugel: Arthur Berendsen, Staart: Thijs Kornegoor, Kop: Jesper Mentink. Vogelknuppelen: Romp: Tom Haggeman. Schijfschieten: Kampioen Jan Zenhorst. Lepeltjesschieten: Kampioen Jan Zenhorst. Kleine schutterij. Kegelen: Groep 1 t/m 5: Julius Schut, Eliane Hermans, Mirthe Reindsen en Lynn van Leussen. Handboogschieten: Groep 6 t/m 8: Thijmen van Aalst, Jordi Meijer en Thijmen Schut. Vogelschieten jeugd: Kampioen Jordi Meijer.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant