Het regende doelpunten tijdens de eerste competitiewedstrijden handbal. Foto: Liesbeth Spaansen

Handbalcompetitie SV Quintus van start

Algemeen

HENGELO – Zondag 2 oktober kwamen acht teams van Handbalvereniging SV Quintus in actie voor hun uitwedstrijd. De resultaten van deze eerste wedstrijden waren zeer verdienstelijk: een gelijkspel en zeven keer winst.

Quintus heren 1 speelde zijn eerste wedstrijd uit in Dieren tegen Erica '76 HS1. Na een snelle start met een uitloop van 0-5 op Erica draaide het de verkeerde kant op voor Quintus, waardoor de rust in gegaan werd met een 12-9 voorsprong voor Erica. Halverwege de tweede helft pakten de heren van Quintus de draad weer op waarna ze doelpunt naar doelpunt scoorden en de dekking goed dicht zat. Einduitslag 18-21.

De heren 2 van Quintus speelden evenals heren 1 uit bij Erica '76 te Dieren. Quintus 2 gaat dit jaar een gooi doen naar het kampioenschap in de derde klasse en daarom moest de eerste wedstrijd van het seizoen natuurlijk gewonnen worden. Het team uit Hengelo was vanaf het begin van de wedstrijd veruit de bovenliggende partij. Ruststand 1-14. Ook na rust denderde de trein van Quintus door, met een eindstand van 6-30. Heren 3 speelde uit in Lichtenvoorde tegen Erix HS3. Met een 5-15 ruststand zat Quintus goed in de wedstrijd. Met een gedegen dekking en snelle tegenaanvallen is de wedstrijd geëindigd met een eindstand van 16-28.

Het Quintus HC1 team had in de wandelgangen gehoord dat Minerva HC1 een geduchte tegenstander zou worden. Dat bleek al bij het eerste fluitsignaal, er werd zeer offensief gespeeld, maar na een paar minuten kregen de jongens de slag te pakken. De gaten vielen in de verdediging en al snel was het 1-6. De eindstand was 8-30. In de wedstrijd Quintus DC1 tegen Minerva DC1 ging het eerst gelijk op, maar door een paar kleine foutjes en het niet benutten van de kansen bleef het Hengelose team toch steeds op een achterstand steken. De tweede helft werd er een stukje feller gespeeld en de achterstand werd weggewerkt. Uitslag 12-12.

Quintus jongens D1 speelden in Dieren tegen Erica'76 D1. Beide teams waren aardig gelijk aan elkaar. Door de goede veerkracht en samenspel wist Quintus in de laatste minuut de punten mee naar Hengelo te halen. Eindstand 18-19. De eerste wedstrijd van Quintus D2 was tegen Erix D2. Het team stond al snel achter, maar door een puike teamprestatie werd al gauw afstand genomen. Door mooi spel en goed verdedigen door de meiden werd er gewonnen met 8-14. Voor een aantal kinderen van de Quintus E1 was dit hun eerste competitiewedstrijd. Best spannend! Door mooi samenspel wist Quintus E1 al snel te scoren. Iedereen deed heel goed mee, zowel in de aanval als in de verdediging. Met een ruststand van 1-3 begonnen ze aan de tweede helft, met zoals verplicht een nieuwe keeper op doel. Ook nu werd er goed gespeeld en de kansen werden benut. Eindstand 1-5 in het voordeel van Quintus.

Programma 9 oktober Sporthal de Kamp:
09:00 uur Quintus D1 - Duiven D1, 09:45 uur Quintus D2 - Huissen HV D2, 10:30 uur Quintus E1 - AES Arnhem E2, 12:25 uur Quintus HC1 - AES Arnhem HC1, 13:25 uur Quintus HS1 - Cabezota HS1, 14:35 uur Quintus HS3 - Stormvogels HS1, 15:45 uur Quintus HS2 - Huissen HV HS2.

Op 9 oktober, 13:00 uur: Blauw Wit DC1 - Quintus DC1 in Sporthal 't Rikkenhage, Ruurlo