Burgemeester Marianne Besselink onthult met Wilma Aalderink het aquarel van Henk Aalderink. Foto: Liesbeth Spaansen
Burgemeester Marianne Besselink onthult met Wilma Aalderink het aquarel van Henk Aalderink. Foto: Liesbeth Spaansen

Eerste burgervader blijft Bronckhorst de hand reiken

Algemeen

HENGELO – In de kantine van het gemeentehuis van Bronckhorst onthulde Wilma Aalderink donderdagavond 29 september samen met burgemeester Marianne Besselink een portret van de eerste burgemeester van de gemeente, Henk Aalderink,

Door Liesbeth Spaansen

Burgemeester Besselink verwelkomde naast wethouders, raads- en collegeleden en belangstellenden, de familie van Henk Aalderink en oud-medewerker Jeroen Wesselink, de partner van Corinne Veen die het schilderij heeft gemaakt. "Ontzettend fijn dat jullie hier zijn voor een bijzonder moment. Ik ben bijna een jaar burgemeester en het is heel erg duidelijk dat Bronckhorst Henk niet vergeet. Tot de dag van vandaag hoor ik waar ik ook kom; bij een dorpsvereniging, de muziekkoepel of in Den Haag, verhalen over Henk: 'Is dat de gemeente waar Aalderink zat?'. Ik denk dat het hem heel erg kenmerkt. Hij was overal, iedereen wist wie Henk Aalderink was."

Aalderink betekende veel voor Bronckhorst, vertelt Besselink. "Het is een heel geslaagde gemeente en daar mogen we trots op zijn. Het is vooral een verdienste van Henk Aalderink in de persoon die hij is geweest. Henk was die verbinder die ons allemaal ook daarin heeft meegenomen en een handenman. Dat zullen we ook terug gaan zien in het portret. Jullie hebben hem uitgeleend aan Bronckhorst. Namens de gemeenteraad, hartelijk dank daarvoor."

Na het onthullen van het schilderij hing er een emotionele stilte in de kantine. Wilma Aalderink was geëmotioneerd. "Ik ben er echt stil van. Het is ook zo prachtig. Jeroen, zeg het nogmaals aan Corinne, ik vind het zo geweldig knap. Het is Henk zoals hij was. Ik heb het idee dat hij zo van het schilderij komt."

Iedereen wilde het schilderij even van dichtbij bekijken en was het ermee eens, het is prachtig. De eerste burgervader blijft Bronckhorst de hand reiken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden