Ook burgemeester Marianne Besselink bracht een bezoekje om Gerritsen te feliciteren met dit heugelijke feit. Foto: Bernadet te Velthuis
Ook burgemeester Marianne Besselink bracht een bezoekje om Gerritsen te feliciteren met dit heugelijke feit. Foto: Bernadet te Velthuis

"Ik had dit allemaal helemaal niet verwacht"

Vorden – Zo reageerde een verraste Wim Gerritsen nadat hij maandagavond 29 augustus door familie en het bestuur, de leden en leidsters van D.O.G. Baak was verrast met een huldiging vanwege zijn 40-jarig jubileum bij dans- en gymnastiekvereniging D.O.G. Baak. Ook burgemeester Marianne Besselink bracht een bezoekje om Gerritsen te feliciteren met dit heugelijke feit.

Door Bernadet te Velthuis

Nietsvermoedend strijkt gymleraar Wim Gerritsen maandagavond rond 19.30 uur neer op het terras van De Herberg in Vorden voor een koffiestop tijdens een fietstocht met de gymnastiekgroep. Een idee van de groep, die eens een fietstochtje wilden maken in plaats van de reguliere gymles. Althans, dat is wat Gerritsen is wijsgemaakt. Niet wetende dat hij daar is voor een belangrijke reden.

Terwijl Gerritsen in de avondzon geniet van een kop koffie, stroomt het café vanaf de zij-ingang vol met familie, bestuur, leden en leidsters van D.O.G. Baak, die allen zijn samengekomen om hem te verrassen met een huldiging voor 40 jaar lesgeven bij de gymvereniging. Rond 20.00 uur is het dan zover en begeeft de groep, ondertussen 'Lang zal ze leven' zingend, zich naar buiten. Gerritsen weet niet wat hem overkomt en neemt overdonderd alle felicitaties in ontvangst.
Nadat de gymleraar van de schrik is bekomen, heet Marga Jansen van de jubileumcommissie alle aanwezigen van harte welkom. "We vonden dat je in het zonnetje gezet moest worden", zo verklaart ze naar een nog steeds verbaasd kijkende Gerritsen, waarna ze iedereen uitnodigt naar binnen te gaan voor de officiële huldiging.
Sinds december 1976 geeft Gerritsen, voorheen al actief bij de Steenderense Gymnastiek Vereniging (SGV), les bij dans- en gymnastiekvereniging D.O.G. Baak. Voorzitter Bianca Reindsen: "Iedereen is hier bijeengekomen om jou te feliciteren met jouw veertigjarig jubileum bij onze gymvereniging. Wij kennen jou als een betrokken gymleraar, en zelfs bij tegenslagen ging je altijd door. Wij willen je ontzettend bedanken voor je betrokkenheid en inzet en hopen dat je nog vele jaren les blijft geven bij onze vereniging", waarna ze Gerritsen een aandenken overhandigd; een beeld van een turnbrug met de inscriptie 'Wim Gerritsen, 40 jaar, gymvereniging DOG Baak'.

Daarna is het de beurt aan de dames gymgroep, die na het overhandigen van een tegoedbon voor forel vissen hem toezingen met een zelfbedachte tekst op het nummer 'Oerendhard', afgewisseld met een 'hoofd, schouders, knie en teen' refrein. Met zinnen als "Wim wilde met ons naar een hoger niveau, maar in Lochem kregen we de poedelprijs cadeau", zette daarna de volleybalgroep van de maandagavond de toon met hun zelfgeschreven gedicht, waarbij de vele anekdotes voor diverse lachsalvo's zorgden.

Als klap op de vuurpijl bracht ook burgemeester Marianne Besselink een bezoek aan de jubilaris om hem namens de gemeente Bronckhorst te feliciteren en te bedanken voor zijn jarenlange inzet in het verenigingsleven, waarna ze Gerritsen een fles van de Achterhoekse wijn 'Regent' overhandigt.

"Ik had dit allemaal helemaal niet verwacht. Ik dacht: we gaan gewoon een stukje fietsen. Als ik dit had geweten, had ik me wel anders gekleed. Bedankt allemaal!", zo reageert een in trainingspak geklede Wim Gerritsen. Tot slot volgen, onder het genot van een drankje, nog vele felicitaties en goede gesprekken voordat er een einde komt aan deze bijzondere avond.


www.dogbaak.nl


Wim wordt door de dames toegezongen. Foto: Bianca Reindsen

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden