Een van de kunstwerken die tijdens het Open Tuin- en Natuurweekend zijn te bewonderen. Foto: PR
Een van de kunstwerken die tijdens het Open Tuin- en Natuurweekend zijn te bewonderen. Foto: PR

Open Tuin- en Natuurweekend in Bronckhorst en Doesburg

BRONCKHORST/DOESBURG - Het Toeristisch Informatie Punt Drempt, Hummelo en Keppel (DHK) organiseert op zaterdag 27 en zondag 28 augustus voor het vierde achtereenvolgende jaar een Open Tuin- en Natuurweekend. Tuin- en natuurliefhebbers kunnen tussen 11.00 en 17.00 uur terecht bij tientallen particuliere en opengestelde tuinen. Met het thema 'Kunst in de tuin' belooft deze editie van het Open Tuin- en Natuurweekend een belevenis te worden voor alle zintuigen.

De deelnemende tuinen en natuurgebieden liggen verspreid over de gemeenten Bronckhorst en de Hanzestad Doesburg. De tuinen variëren van een intieme stadstuin tot een landschappelijke tuin en van een rotstuin tot een romantische bloementuin. In veel tuinen kunnen bezoekers genieten van bijzondere kunst. Bij Ars Longa in Drempt zijn bijvoorbeeld de beelden van kunstenaar Floris Wolvetang te bewonderen en bij Buitengoed Heerenheide in Halle is pottenbakker Piet Puthaar aanwezig met zijn schilderijen en keramiek. In alle tuinen is er vanzelfsprekend volop gelegenheid om inspiratie op te doen, ideeën uit te wisselen en heerlijk te genieten.
Tijdens het Open Tuin- en Natuurweekend is de natuur op diverse plekken van dichtbij te beleven. Er zijn fiets- en wandelroutes beschikbaar en de molens en fruitboomgaarden zijn een bezoek meer dan een waard.

De deelnemende tuinen zijn op 27 en 28 augustus te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur en te herkennen aan een oranje informatiebanner die bij iedere tuin staat. Kijk voor meer informatie, alle adressen en een informatieboekje op de website bij de rubriek Tuinen & Natuur.
Het informatieboekje is ook beschikbaar via de deelnemers en toeristische ondernemers zoals VVV's en campings.


www.achterommetjes.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden