Voetballers groep 7/8 van de Pannevogel gaan door naar de halve finale. Foto: PR

De Pannevogel door naar halve finaletoernooi schoolvoetbal 2016

Algemeen

STEENDEREN/APELDOORN - Na een prachtige overwinning tijdens het schoolvoetbal toernooi in Steenderen op woensdagmiddag 6 april, mochten de jongens van groep 7 en 8 van de Pannevogel deze eer verdedigen tijdens de volgende ronde. Deze wedstrijden, georganiseerd door de KNVB in regio 5/6, vonden plaats op woensdagmiddag 11 mei op de velden van CSV Apeldoorn. Na een uitstekende gewonnen finale mogen zij door naar de volgende ronde.

Vol goede moed en met een gezonde dosis zelfvertrouwen gingen zij die middag met hulp van een aantal enthousiaste ouders naar dit toernooi. Het weer werkte gelukkig mee en de stemming zat er goed in. De vier poulewedstrijden werden door 'onze jongens' goed afgewerkt, waarmee de spanning voor een mogelijke eindstrijd toenam! Ook in de halve finale bleek het Steenderense team te sterk voor hun tegenstanders. Dit kwam mede, naast het goede veldspel, door het uitstekende keeperswerk van Kevin Lindenschot. Deze wedstrijd werd namelijk door strafschoppen beslist en Kevin stond hierbij zijn mannetje onder de lat en tussen de palen! De spanning en opwinding nam zienderogen toe bij de jongens nu de titel toch wel heel dicht bij kwam.
Er volgde een bloedstollende finale die op dezelfde wijze als de halve finale, met strafschoppen werd beslist. Ook nu weer stond Kevin zijn mannetje en werd duidelijk wat hij allemaal geleerd heeft op de keeperschool van de Superboeren. De spelers hebben een uitstekende finale gespeeld en gewonnen. Dit betekent niet alleen een geweldige prestatie, maar ook weer een ronde verder: het bereiken van het halve finaletoernooi schoolvoetbal 2016.
Die strijd gaan zij aan op woensdagmiddag 25 mei in Beuningen op de velden de Beuningse Boys op sportpark De Ooigraaf. De enthousiaste, meegereisde ouders hebben hun medewerking hiervoor ook al weer toegezegd. Daarnaast hoopt het team uiteraard ook op de nodige morele steun van anderen die middag! 'Onze jongens' verdienen deze steun dubbel en dwars.
Bovenstaande was niet mogelijk geweest zonder de geweldige coaching en trainingen van hun toptrainers Noud Rutjes en Ries Heitkönig. Jongens bedankt en contractverlenging was al geregeld.
Zoals het hoort bij een kampioenselftal werden de jongens de volgende dag op de Pannevogel luid toegezongen en in het zonnetje gezet door alle leerlingen, compleet met ballonnen en kinderchampagne.