Een beeld van de Kanjer Dirt Challenge 2015. Foto: PR
Een beeld van de Kanjer Dirt Challenge 2015. Foto: PR

Kanjers voor Kanjers organiseert weer 'De Kanjer Dirt Challenge'

Algemeen

Op zondag 12 juni op De Langeberg in Zelhem

Door Theo Huijskes

REGIO - Kanjers voor Kanjers is bekend omdat bij ieder evenement en iedere activiteit het kind voorop staat, in het bijzonder het kind dat om wat voor reden dan ook niet in staat is om te spelen en om te sporten, zoals andere kinderen in de omgeving dat wel kunnen. Op de rol staat nu voor de derde keer de Kanjer Dirt Challenge. Op zondag 12 juni is De Langenberg in Zelhem plaats van handeling.

De organisatie doet een oproep aan alle kinderen: "Niet bang voor een beetje modder? Durf jij van een zeephelling af te glijden? Houd je van klimmen, klauteren, tokkelen, door het water rennen en nog meer actie? Dan is de Kanjer Dirt Challenge echt iets voor jou! Op het prachtige terrein van de ZAMC in Zelhem staan allerlei hindernissen opgesteld. Het parcours is over het gehele terrein verdeeld en de hindernissen hebben verschillende moeilijkheidsgradaties, zodat iedereen mee kan doen."
Jongeren tot en met 18 jaar kunnen alleen of samen met ouders, vrienden en klasgenoten meedoen aan deze 'obstacle run', een loopparcours met hindernissen, mede georganiseerd door de ZAMC, de club die ook het terrein beschikbaar stelt.

Alle opbrengsten van de dag, inclusief het inschrijfgeld, komen ten goede aan projecten van Kanjers voor Kanjers. Het project dat de Kanjer Dirt Challenge dit jaar speciaal ondersteunt, is Budovereniging Shizentai in Wehl. Het motto van Nieck-Jan Gal, overgenomen door de budovereniging, is: 'Hij die niet opgeeft, wint altijd!' Hiermee bedoelt Nieck-Jan niet dat je altijd een eerste plek móet halen, maar dat je telkens probeert je grenzen te verleggen en je doel aan te passen om zo jezelf sterker te maken. Nieck-Jan Gal was lang lid van Shizentai. Vorig jaar september maakte een noodlottig ongeluk een eind aan het leven van de 18-jarige. Door een mobiele judoschool op te zetten, wil Shizentai het motto van Nieck-Jan laten voortbestaan en zo judo voor meer kinderen mogelijk maken. Voor kinderen mét en zonder beperking. Want met judo leren kinderen hun grenzen te verleggen en samen te werken. Ze bouwen zo conditie en een betere motoriek op, terwijl ze ook nog eens leren elkaar te respecteren.

Meedoen aan de Kanjer Dirt Challenge kan, alleen met toestemming van ouders/verzorgers, door voor 1 juni in te schrijven via de de website. Het inschrijfgeld bedraagt € 10,00 per persoon en dient te worden voldaan bij opgave.


www.kanjerdirtchallenge.nl

Een beeld van de Kanjer Dirt Challenge 2015. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant