Arie Niks toont trots zijn nieuwste drukwerk.  Foto: Ina Timmer
Arie Niks toont trots zijn nieuwste drukwerk. Foto: Ina Timmer

Lentegedicht gedrukt met houten letters

DOESBURG - Na Pasen is de Winter voorgoed voorbij. Dat is de reden dat in de Historische Boekdrukkerij De Arend in Doesburg met houten letters een gedicht is gedrukt over de Lente.

"De oplage is geheel klaar en beschikbaar voor bezoekers. Ik vond het erg plezierig om met deze letters afkomstig uit Zutphen te drukken, omdat ze echt heel oud zijn. Door de beschadigingen krijgt men bij een afdruk een heel bijzonder beeld. Ik had al een serie gedrukt met het thema Winter. Aanstaande zondag start ik met Zomer als onderwerp", aldus drukker Arie Niks. Men kan dan zien hoe er vroeger in een drukkerij werd gewerkt.
Hij maakt uitsluitend gebruik van voor 1970 gangbare drukkersmaterialen uit het boekdruksysteem. Talloze druksels kwamen van zijn hand. Hij gaat op 3 april op de krantenproefpers uit 1900 drukken. De Historische Boekdrukkerij De Arend bevindt zich aan de rand van de oude historische binnenstad van Doesburg aan de Burg. Nahuyssingel 28. De openingstijd is van 12.00 - 17.00 uur. De toegang is gratis. Ook op dinsdagmiddagen is deze historische drukkerij gratis te bezoeken.


www.boekdrukkerijdearend.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden