Handbalvereniging SV Quintus. Foto: Liesbeth Spaansen

Quintus Heren 1 behalen wederom winstpunten

Algemeen

HENGELO - Zondag 21 februari stonden voor acht teams van Handbalvereniging SV Quintus hun wedstrijden ingepland. De Dames Recreanten, Dames Senioren en de Meiden C1 speelden thuis. Zowel Heren Senioren 1 als 2, de jeugd D1 en de Meiden C1 behaalden winstpunten.

De midweekdames speelden vrijdagavond thuis tegen de koploper Reehorst DR1. Het thuisteam begon sterk en hield redelijk de aansluiting. Wel te veel balverlies waardoor er veel breakouts gelopen werden, daardoor toch teveel goals weggegeven. Eindstand 9-25. In Sportcentrum Triominos Endesprong in Duiven speelde Duiven E1 tegen Quintus E1. Jammer dat de scheidsrechter een stempel drukte op de wedstrijd. De dames van de E1 waren er wel van onder de indruk. Eindstand 15-5. In Sporthal Theothorne in Dieren ontmoette Erica '76 HS1 de Heren Senioren 1 van Quintus. Eindstand 13-27.
Quintus HS2 trad zondag met een gehavende selectie aan tegen Erica '76 HS2 te Dieren. Aanvankelijk kon Quintus nog aardig in het spoor van Erica '76 blijven. Ruststand 13-10. Mede door slordig spel en gebrek aan wissels aan de zijde van Quintus liep de thuisploeg na rust verder uit. Eindstand 29-19. De jongens en meiden van D1 gingen vol goede moed naar Arnhem Rijkerswoerd, om tegen AAC/Swift D3 te spelen. De opdrachten die ze kregen werden goed uitgevoerd, wat resulteerde in een overloop. Bijna alle spelers scoorden. De punten werden zeer verdiend meegenomen naar Hengelo. Uitslag 4-19. De Heren B1 speelden in Sporthal de Brink in Huissen tegen Huissen HV HB1. De Eerste helft stonden de Hengeloërs twee punten op voorsprong, maar in de tweede helft ging het minder en moest verlies worden geïncasseerd. Eindstand 11-9. De meiden C moesten in Sporthal de Kamp tegen Loo DC1. Quintus begon erg sterk en creëerde een paar mooie aanvallen. In de verdediging werd er ook hard gewerkt. Dit resulteerde in een 5-3 ruststand. In de tweede helft werd het nog even spannend maar Quintus konden in de slotfase nog even goed aanzetten, waardoor de winst binnen was. Eindstand 12-9. De dames senioren speelden een spannende thuiswedstrijd tegen OBW DS4. De eerste helft ging gelijk op de ruststand was 4-5 voor OBW. In de tweede zat de verdediging goed dicht, maar door een paar kleine foutjes kon OBW de voorsprong toch vasthouden. De eindstand was 11-13 in voordeel van OBW.

Programma 25 februari: 21:00 uur HV Angeren DR2 - Quintus DR1: de Heister, Bemmel.
Programma 28 februari 14:20 uur Groesbeeks Glorie DS4 - Quintus DS1: Heuvelland, Groesbeek.