Tulpen worden verkocht door Lions Bronckhorst. Foto: PR
Tulpen worden verkocht door Lions Bronckhorst. Foto: PR

Jaarlijkse tulpenactie Lionsclub Bronckhorst

STEENDEREN/TOLDIJK/BAAK - Lionsclub Bronckhorst zamelt ook dit jaar weer geld in voor het goede doel. Dit jaar voor het Hospice in Zutphen, waar ook mensen uit Bronckhorst komen, voor de weekendschool Petje af voor kinderen met een leerachterstand en voor de stichting Samen Succes die bijdraagt aan onderwijs en gezondheidszorg in Kenia. Op 20 februari verkopen de Lions tulpen in Steenderen, Toldijk en Baak.

Het zijn allemaal hartverwarmende projecten - dichtbij en veraf. Als u in februari en maart onze tulpen aan de deur koopt, of op een andere manier bijdraagt aan onze club, weet u waar het geld heen gaat!

Hospice
Het Hospice in Zutphen is een klein en sfeervol hospice dat ruimte biedt aan vijf gasten. Het hospice biedt een 'bijna zoals-thuis' situatie met liefdevolle ondersteuning. Hier kunnen mensen de laatste fase van hun leven doorbrengen. Het biedt deze mensen (door de medewerkers gezien als 'hun gasten') een veilige omgeving die voelt als thuis. De gasten krijgen zorg die gericht is op hun welbevinden.

Petje af
Weekendschool Petje af heeft in bijna tien jaar een goede naam opgebouwd. Er zijn locaties in heel Nederland, waar ze in het weekend nieuwsgierige kinderen (10 t/m 14 jaar) en inspirerende gastdocenten (18 tot 80+) ontvangen. Petje af opereert in het ziekenhuis, neemt plaats in het verdachtenbankje, bezoekt het museum en bekijkt theatervoorstellingen.

De formule (ver)kent talent, ontwikkelt basisvaardigheden, beperkt schooluitval, opent deuren, creëert nieuwe ontmoetingen en inspireert (jonge) mensen. Het is een grote steun voor kinderen met een achterstand!

Samen Succes
De stichting 'Samen Succes' is ontstaan uit een vriendschap tussen twee hardlopers: de Keniaanse Sammy Rongo Olengura en Piet de Peuter. De stichting werkt op kleine schaal en biedt praktische hulp. Zo kunnen scholen die samen met de inwoners ter plekke zijn gebouwd, zelfstandig draaien en verder groeien. Hardlooptalenten kunnen school combineren met hun sport. Er is contact met gezondheidsposten en een aantal vrouwen. Samen Succes ondersteunt hen bij voorlichtingsbijeenkomsten tegen de meisjesbesnijdenis en betere gezinsplanning.

Tenslotte: handen uit de mouwen
Naast geld inzamelen is de Lionsclub ook actief op een immateriële manier, door het leveren van diensten. Zo hebben de leden onlangs een dagje geholpen met het inpakken van verjaardagsdozen bij de stichting Jarige Job. Jarige Job maakt een einde aan verjaardagsleed en trakteert kinderen uit de armste gezinnen in de samenleving op een leuke verjaardag. Ook steken zij jaarlijks de handen uit de mouwen op het Woonerf Luscinia Hengelo door hulp bij tuinieren en oogsten. Zij verzamelen samen met Wilde Ganzen oud en vreemd geld om oogoperaties te bekostigen, enzovoorts. En er staan voor het komende jaar nog meer activiteiten op de rol!

De Lionsclub Bronckhorst is een serviceclub en wil een actieve en positieve bijdrage leveren aan de (Bronckhorster) samenleving. Volgens een jaarlijks activiteitenprogramma worden daartoe (financiële) middelen verzameld en diensten aangeboden. De Lions werken samen op vriendschappelijke basis, zonder politieke, godsdienstige of beroepsmatige verbondenheid. De Lionsclub Bronckhorst maakt deel uit van de wereldwijde associatie Lions International.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden