Eva Schuurman leest verhalen en gedichten voor. Foto: Liesbeth Spaansen
Eva Schuurman leest verhalen en gedichten voor. Foto: Liesbeth Spaansen

Lady's night met Eva Schuurman

Algemeen

TOLDIJK - Eva Schuurman, columniste van weekblad Contact, schrijver, dichter en bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente Bronckhorst was te gast in de Flopbieb. Achtenveertig vrouwen luisterden ademloos naar de gedichten, verhalen en columns van één vrouw, die op het podium zat in een comfortabele fauteuil.

Het spreekwoord 'een zittende spreker verdiend een slapend gehoor' werd niet bewaarheid. De aanwezige dames - en een paar heren vrijwilligers - luisterden aandachtig naar de voorgedragen schrijfsels van Eva Schuurman. De stilte werd verbroken door enorme lachsalvo's na het horen van fraaie beschrijvingen van zeer herkenbare situaties uit het leven. Alledaagse dingen uit de directe omgeving of van de gemeente, maar ook wereldproblemen die Eva en haar publiek bezighouden.

In de knusse, gezellige soos van J.J.C. Flophouse stonden de stoelen opgesteld. De Flopbieb, die een verdieping hoger is, had zoveel gasten niet kunnen herbergen. Daarom was er in de pauze ruim gelegenheid om daar een kijkje te nemen.
De vrijwilligers in de bibliotheek in Toldijk hadden deze avond georganiseerd. Een succes en zeker voor herhaling vatbaar. Eva Schuurman kreeg als dank een schoof Toldijkse tulpen. Ze liet weten een bijzonder leuke avond te hebben gehad en bleef nog gezellig napraten. Tot slot had Eva voor de Flopbieb een verrassing: het boek 'Gedonder in de wolken' dat zij met Herman van Veen schreef.


www.flophouse.nl/bieb

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant