Bennie Grootbod (l.), 25 jaar bestuurslid en Reint Pelskamp, 60 jaar koorlid en erelid. Foto: PR
Bennie Grootbod (l.), 25 jaar bestuurslid en Reint Pelskamp, 60 jaar koorlid en erelid. Foto: PR

Looft den Heer huldigt koorleden

Algemeen

HENGELO - Tijdens de ledenvergadering van Looft den Heer op 4 januari in Ons Huis te Hengelo werden twee leden gehuldigd voor hun langjarig koorlidmaatschap en maakte Antoon Scholten bekend na dertig jaar het voorzitterschap te beëindigen.

Bij de opening heette de voorzitter de leden hartelijk welkom en wenste hen een goed, gezond en succesvol zangjaar toe.
Door de secretaresse Silvia Jolink werden de notulen en het jaarverslag gelezen. Dit verslag gaf uitgebreid en gedetailleerd de wederwaardigheden van het koor weer in 2015. Terecht werd ze beloond met een groot applaus. Dirigente Gerrie v.d. Horst prees Silvia Jolink nog extra voor de prachtige solo tijdens de verschillende optredens voor Kerstmis.
Het financieel verslag van penningmeester Dicky Harmsen gaf een klein batig saldo te zien. Door verstandig met de financiën om te gaan werd dit resultaat bereikt. Door Jaap Jolink werden de bescheiden van de penningmeester prima in orde bevonden. In de nieuwe kascommissie werden benoemd Jaap Jolink en Geert Hiddink.
Vervolgens brachten de verschillende commissies verslag uit. Silvia Jolink werd bij de bestuursverkiezing herkozen. Antoon Scholten maakte bekend dat hij na dertig jaar voorzitter te zijn geweest hiermee wil stoppen. Er werd geen nieuwe voorzitter benoemd en hem werd gevraagd voorlopig nog door te willen gaan en er wordt getracht hiervoor een oplossing te vinden.
Dirigente Gerrie v.d. Horst werd bedankt voor haar inzet voor het koor en ontving een attentie en bloemen. Zij vertelde nog leuke reacties te hebben ontvangen bij het optreden van Looft den Heer in de kerstnachtdienst in de kerk in Ruurlo.
Ook nu waren er weer jubilerende koorleden. Bennie Grootbod was zeer verrast dat hij gehuldigd werd voor zijn 25-jarige bestuursfunctie. Reint Pelskamp werd terecht in het zonnetje gezet voor zijn zestigjarig lidmaatschap. Hij ontving een mooie sculpture en een oorkonde. Tevens werd hij tot erelid benoemd. Op een vraag van de voorzitter hoe hij het zolang heeft volgehouden antwoordde hij: elke maandagavond trouw de repetities bezoeken.
Het zangprogramma voor 2016 bevat voorlopig maar één doel, de uitvoering van de Passiecantate The Crucifixion van John Stainer op zaterdagavond 12 maart in de Remigiuskerk te Hengelo. Deze avond zullen ook twee solisten hun medewerking verlenen. Er zal nog flink geoefend moeten worden en daarom is besloten de wekelijkse repetitietijd met een half uur te verlengen.
De rondvraag leverde wat vragen op over een programma verder in het jaar en de leden werden gevraagd zangnummers aan te leveren om in het programma op te nemen. Ook de organisatie van een korenavond kwam ter sprake. Voorlopig wordt dit echter op een laag pitje gezet.
De afsluiting van de vergadering was door de voorzitter die de leden bedankte voor hun inbreng en eindigde met een gedicht van Jaap Zijlstra.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant