Afbeelding

Oranje Fonds kent € 19.000 toe aan gemeenschapsruimte Pannevogel Steenderen

Algemeen

Steenderen - In het nieuwe integrale kindcentrum de Pannevogel in Steenderen wordt een gemeenschapsruimte gerealiseerd. De bouw daarvan is tot stand gekomen met een provinciale subsidie, een eigen bijdrage van het Steenderens Belang en een garantstelling van de gemeente Bronckhorst en het schoolbestuur Pro8. Voor de inrichting van de gemeenschapsruimte voor alle inwoners van Bronckhorst West heeft het Steenderens Belang diverse fondsen aangeschreven. En tot hun vreugde heeft het Oranje Fonds € 19.000 ter beschikking gesteld voor de aanschaf van professionele audiovisuele middelen, zodat de centrale ruimte in het gebouw voor vele doeleinden gebruikt kan worden.

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a gesteund door de Nationale Postcode Loterijen door vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Voor de verdere realisatie en inrichting van de gemeenschapsruimte hebben ook het Prins Bernhard Cultuurfonds (€ 4000) en het Rabocoöperatie fonds (€ 500) een bijdrage geleverd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant