Mooie aanval van Quintus Dames C1 in de wedstrijd tegen De Gazellen. Foto: Liesbeth Spaansen

Eerste overwinning Quintus HC1

Algemeen

HENGELO – Zowel donderdagavond, zaterdag als zondag stonden wedstrijden van SV Quintus teams op het programma. Alleen de Dames C1 speelden thuis. Helaas konden slechts twee teams punten behalen, waarvan de HC1 hun eerste overwinning binnen sleepte.

Donderdag 29 oktober speelden de Dames Recreanten van Quintus tegen Reehorst DR1 in Sporthal de Reehorst in Ede. Een heerlijk en gezellig avondje met een uurtje handbal les: deze dames waren zes maten te groot voor de Hengeloërs. Natuurlijk zijn ze thuis weer compleet met hun team en gaan ze er alles aan doen de aansluiting te houden. Uitslag 20-3.

Zaterdag 31 oktober speelde Quintus HS1 tegen Swift heren 3 in Sporthal Elderveld in Arnhem. De eerste fase van de wedstrijd ging gelijk op. Door de snelheid in de aanval en een aantal break-pits van onder andere Jorrit Garrits wist Quintus na een minuut of 10 een voorsprong te pakken; deze werd uitgebouwd en met rust had Quintus een gat geslagen van 4 punten. De tweede helft startte moeizaam. De laatste 20 minuten van de wedstrijd was de ploeg van Swift conditioneel op en wist Quintus een eindstand te behalen van 22-33.
Jongens C1 moesten tegen AHV Achilles HC1 in Apeldoorn. In Sporthal Matenpark zetten de jongens een geweldige teamprestatie neer. Hun eerste overwinning hebben ze binnen gesleept. Mede dankzij uitstekend keeperswerk van Nick. 11-6 winst.

Zondag 1 november speelde Quintus HS2 uit tegen koploper Huissen HV HS2. Het spel van Quintus was erg slordig, waar het jonge team uit Huissen van profiteerde. Russtand 16-8. In de tweede helft groeide de voorsprong van de Huissenaren gestaag. In de eindfase herpakte Quintus zich een beetje, maar dichtbij een overwinning kwam het niet meer. Eindstand 28-18.
De D1 moest naar Erica '76 D1 in Dieren. Na een goede eerste 10 minuten stonden ze voor met 0-3. Maar toen kwamen er foutjes, waardoor ze achter kwamen met 4-3. Steeds bleef Erica voorstaan. Zo ook in de laatste 2 minuten 6-5. Maar Quintus D1 toonde veerkracht, want in de laatste minuut bogen ze de stand om naar winst 6-7.
De C meiden moesten thuis tegen Artemis '15/WPG de Gazelle DC1. Na een goede start in de eerst helft ging het gelijk op tussen de teams. Met de rust stond er een klein verschil op het scorebord: 4-5. Helaas konden ze de goede eerste helft geen gevolg geven en liep de tegenstander snel verder uit, de score bij Quintus bleef echter uit. Dit resulteerde in een eindstand van: 6-16.