Genieten van de Toldiekse Gedraeide Pieper. Foto: Liesbeth Spaansen
Genieten van de Toldiekse Gedraeide Pieper. Foto: Liesbeth Spaansen

Volop zomer bij AGF De Kruisbrink

TOLDIJK – Geen mist, geen wind maar wel een warme zon. Prima omstandigheden voor een bezoek aan de streekproductenmarkt aan de Kruisbrinkseweg bij AGF De Kruisbrink. Er zullen veel meer dan duizend bezoekers geweest zijn, dat was te zien aan de vele fietsen en auto's die de hele zondag af en aan reden.

De familie Garritsen liep tevreden rond en ging met plezier in gesprek met gasten van ver en dichtbij en collega ondernemers. In de grote schuur en op het ruime plein daarvoor hadden vele streekproducenten hun kramen fraai ingericht.

Een grote verscheidenheid aan producten, zoals vlees, worst, kaas, jam, groenten en fruit, bieren, wijnen en likeuren stonden klaar om te proeven. Ook Chef kok René Klein liep regelmatig langs de kramen om ingrediënten te kiezen waar hij direct mee ging koken. Vele bezoekers genoten van zijn amuses. Daarnaast waren ondernemers uit de regio aanwezig om de nodige informatie te verstrekken, zoals makelaars en de bank.

Ambachtslieden toonden hun kunnen: de smid en de meubelmaker. Ook konden boeken, tijdschriften, zaden, vogelvoer en pompoenen worden gekocht. De inwendige mens werd niet vergeten: heerlijke broodjes met warm beleg, koffie of thee met iets lekkers, ijsjes en de originele Toldiekse Gedraeide Pieper.

De kinderen vermaakten zich eveneens prima. Zij konden worden geschminkt, kregen ballonfiguren, versierden cupcakes of vermaakten zich bij de vuurton met het bakken van brooddeeg aan een stok.

Het geheel werd muzikaal omlijst door accordeonmuziek en jachthoornblazers 'de Keilers' uit Hummelo. Zij zorgden voor extra aandacht voor het tweede boek van Ellen Willems: 'Ode aan het Wild'. Zij was zelf aanwezig om de verkochte boeken te signeren.


www.dekruisbrink.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden