Winnaars van de voorleeswedstrijd tijdens het Boekenbal. Foto: PR
Winnaars van de voorleeswedstrijd tijdens het Boekenbal. Foto: PR

Kinderboekenweek: Raar maar waar

BEKVELD - Op woensdag 7 oktober is op CBS Bekveld de kinderboekenweek op spectaculaire wijze geopend. Professor Kweetniet liet de kinderen kennis maken met bijzondere experimenten. De kinderen maakten een heuse lavalamp, konden door een afbeelding ter grootte van een ansichtkaart kruipen, lieten een ballon naar de maan vliegen en konden een gekookt ei door de halsopening in de fles laten verdwijnen.

Voorleeswedstrijd
Dit paste allemaal goed bij het thema 'Raar maar waar'. Maandag 12 en dinsdag 13 oktober werd in alle groepen een voorleeswedstrijd gehouden. Bijna alle leerlingen hadden een mooi verhaal, gedicht of een prentenboek uitgekozen om aan de klasgenoten voor te lezen. Op woensdag 14 oktober werden in de hal, met alle leerlingen van school, de winnaars per groep gekozen. Voor de 8 winnaars was er een mooie wisselbeker met een prachtig boek als prijs.

Boekenbal
Op donderdag 15 oktober hebben ze, aan het begin van de avond, de kinderboekenweek afgesloten met het Boekenbal dat nu voor het derde achtereenvolgende jaar plaatsvond. Alle ouders en leerlingen waren hiervoor uitgenodigd. Er was een boekenmarkt waar nieuwe boeken gekocht konden worden, kinderen konden boeken met elkaar ruilen, het lied met dans 'Raar maar waar' werd door de bovenbouwleerlingen opgevoerd en alle winnaars van de voorleeswedstrijd mochten hun verhaal of gedicht nogmaals aan de ouders laten horen. Al met al was het een zeer geslaagde kinderboekenweek met een spetterende afsluiting waarbij bijna alle gezinnen aanwezig waren!

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden