Een mooie aanval van Quintus HC1 tegen Reehorst. Foto: Liesbeth Spaansen

Spannende eerste wedstrijd voor Quintus dames midweek

Algemeen

HENGELO – Vrijdag 9 en zondag 11 oktober kon het publiek genieten van weer een fraai Quintus handbalweekend. Alleen de Dames Senioren speelden uit. Nieuw in de competitie zijn de Dames Midweek, zij speelden thuis hun eerste wedstrijd.

De Dames Midweek speelden hun eerste wedstrijd tegen HV Angeren DR2 op vrijdagavond 9 oktober thuis in Sporthal de Kamp. De dames hadden het handballen niet verleerd. Wel te veel balverlies en het samenspel moet nog beter, dan komen de punten vanzelf... Uitslag 6-8.
Zondags speelden de Dames Senioren uit tegen the Flyers DS1 in het Arcus Sportcentrum in Wijchen. In het begin een drietal doelpunten achter elkaar van de middenopbouwer. Ruststand was 6-4 voor the Flyers. In de tweede helft kwam Quintus mooi terug tot 10-10, maar gaf de laatste vijf minuten de wedstrijd uit handen. Eindstand 13-10.
In Sporthal de Kamp stonden meerdere wedstrijden op het programma. De E1 speelde tegen Groessen E1. De dames begonnen goed aan de wedstrijd, met mooi spel stonden ze al gauw met 2-0 voor. Dat kon het team niet vasthouden. Eindstand 4-5.
De jongens en meiden van Quintus D1 hebben een goede overwinning geboekt op Huissen D2. De opdrachten werden goed uitgevoerd, waardoor er goed spel zichtbaar was. Uitslag 8-1.
De C meiden speelden thuis tegen Erix DC1 uit Lichtenvoorde. Er werd goed aanvallend samen gespeeld, waardoor er mooie doelpunten werden gemaakt. Met de verdediging hadden ze wat moeite, vooral de tweede helft, waardoor ze hun voorsprong op het laatste moment weggaven. Eindstand 14-15.
De spelers van Quintus HS1 speelden een pittige pot tegen Reehorst H1 uit Ede. In de eerste helft ging het gelijk op. De verdediging van Quintus zat goed dicht. Stand bij rust 9-10. In de tweede helft was Quintus gemotiveerd om te winnen, maar kwam tot een eindstand van 15-15.
Quintus HS2 begon sterk aan de wedstrijd tegen koploper Erix HS2 uit Lichtenvoorde. Na een aantrekkelijke eerste helft stond een ruststand van 13-8. In de tweede helft speelde Quintus slordig spel en door onnodig balverlies werd de ruime voorsprong verspeeld. Eindstand 21-21.
De Heren C1 ontmoetten de spelers van Reehorst HC1 uit Ede. In een spannende wedstrijd hadden beide teams een goede verdediging en aanval, maar de doelpogingen van het thuisteam konden niet allemaal worden verzilverd. Uitslag 10-25.
De Heren B1 speelden als laatste deze speeldag tegen UGHV B1 uit Ulft. Quintus stond goed maar UGHV kon de voorsprong uitbouwen, ruststand 6-12. De tweede helft had Quintus de verdediging beter onder controle. Door hard werken en 5-1 systeem in de dekking, konden mooie doelpunten worden gemaakt. Eindstand 12-21.

Programma 17 oktober:
20:10 uur Minerva HS1 - Quintus HS1: de Pol, Gaanderen.

Programma 18 oktober:
10:35 uur Pacelli E1 - Quintus E1: Sourcy Center, Zieuwent, 10:35 uur Duiven HC1 - Quintus HC1: Sportcentrum Triominos Endesprong, Duiven, 11:25 uur Pacelli D2 - Quintus D1: Sourcy Center, Zieuwent, 13:00 uur Huissen HV HB1 - Quintus HB1: de Brink, Huissen, 15:20 uur Artemis '15 HS3 - Quintus HS2: Kon. Beatrixcentrum, Wehl