Burgemeester Helmi Huijbregts opent voorlezend de Kinderboekenweek op de Piersonschool. Foto: Liesbeth Spaansen
Burgemeester Helmi Huijbregts opent voorlezend de Kinderboekenweek op de Piersonschool. Foto: Liesbeth Spaansen

Burgemeester leest voor op de Piersonschool

Algemeen

HENGELO - Het was al aangekondigd: er zou een belangrijke persoon naar de Piersonschool komen. Wie dat was ontdekten de kinderen van de middenbouw op woensdagochtend 7 oktober. Burgemeester Helmi Huijbregts wandelde de klas binnen met een grote stapel brieven.

De leerlingen uit de middenbouw van de Piersonschool werkten aan het thema 'de gemeente Bronckhorst' en alles wat daarbij hoort, zoals het dorp Hengelo, de wijken, wat is er te doen, wat mist nog. De klas bereidde ook een bezoek aan het gemeentehuis voor en schreef een zakelijke brief. De kinderen schreven burgemeester Helmi Huijbregts om haar uit te nodigen de Kinderboekenweek te openen.
"Het zijn nette brieven, heel beleefd: 'Geachte mevrouw de burgemeester' staat erboven. Precies zoals het hoort," vindt de burgemeester. "Echt keurig hoor juf. Onderaan staat niet: 'Doei', maar heel keurig: 'Vriendelijke groet'. Als je zulke brieven krijgt als burgemeester, dan heb je de ambtsketen al om om te gaan. Echt waar!"

Burgemeester Huijbregts bedankte de kinderen en gaf aan de brieven te zullen bewaren. "Als je later groot bent en je wilt de brief nog een keer zien, kan je het zomaar vragen. Dan gaan ze hem voor je opzoeken."
De burgemeester leidde het gesprek over de Kinderboekenweek en boeken lezen, zoals de Donald Duck en Heksje Lily. "Een boek lezen dat is je eigen wereld, daar kan je achter je ogen een film kijken eigenlijk. Je kan zelf bedenken hoe de dingen er uit zien, dat is voor iedereen anders. Daarom is een boek lezen zo leuk."
Zij las een hoofdstuk voor uit het boek van de klas, 'Stijn, uitvinder' van Rene van der Velde. Het boek past binnen het thema van de Kinderboekenweek 2015: Raar maar waar. De kinderen wisten veel te vertellen over verschillende uitvindingen.
De burgemeester kan erg goed voorlezen en de kinderen zaten met spanning te luisteren naar het verhaal van de uitvinding om zoenende tantes op afstand te houden. Zij kreeg een welverdiend applaus. De burgemeester houdt wel van boeken: "Als je een goed boek hebt, verveel je je nooit!"

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant