Afbeelding

Eric Heersink nieuwe schutterskoning

-

Hengelo – De Hengelose Kermis werd gehouden op 8, 10, 11 en 12 juli. Kermismarkt op woensdag, kinderspelen en ringsteken op de kermisvrijdag, vogelschieten voor senioren en jeugd en vogelknuppelen op zaterdag en de kermisoptocht op zondag.

Kramen, meer dan voldoende, deelnemers meer dan voldoende, het weer meer dan onvoldoende. De Spalstraat stond vanaf Jesi tot aan de Welkoop vol met kramen en verkoopwagens. Door het weer werd alle animo en gezelligheid weggenomen, ondanks de vrolijke muziek die op de mooie terrassen ten gehore werden gebracht. De wedstrijden om de beste standwerker werden wel gedaan en de standhouders waren content met de reacties van het publiek.

Op donderdag werden viswedstrijden gehouden waarbij Johan Hulshof de meeste grammen binnenhaalde en ook Derk Jansen en Chris Peelen het podium haalden.

Op vrijdag werd om half twee afgetrapt met de kinderspelen waar rond 180 kinderen de Steintjesweide bevolkten. Een keur aan vrijwilligers hadden een pracht parcours opgezet met als thema Geurig en Fleurig. Deze titel verdiende de hele entourage en organisatie. Bij het dubbeltjes dansen was wederom een leuke opkomst mede door de bewoners van De Bleijke en een afvaardiging van de ANBO.

Om half zeven stond een bezoek aan De Bleijke op het programma. In een schitterende zonnetje speelde de Koninklijke Harmonie Concordia enkele fraaie nummers waarbij een viertal vendeliers een vaandelhulde brachten aan de bewoners en in het bijzonder aan de koning van De Bleijke Bertie Langwerden.

Zaterdag stonden de vogelwei activiteiten op het programma. Wethouder Jan Engels opende het vogelschieten door het eerste schot te lossen. Ook het vogelschieten voor de jeugd en het vogelknuppelen ging van start. Onder de volle zon streden 132 schutters om de eer. Dit jaar waren de onderdelen er al in de eerste ronde afgeschoten. In de tweede ronde, na 234 schoten, viel de vogel en vierde de vriendengroep van Eric Heersink een fijn feestje.

Uitslagen:
Standwerkersconcours: 1. Dhr. Hofstede uit Hardenberg met snoeppakketten, 2. Dhr. Dreves uit Doorn met de groenteschaaf, 3. Dhr. Dreves uit Arnhem met zijn superlijm.
Viswedstrijden donderdag: 1. Johan Hulshof, 2. Derk Jansen, 3. Chris Peelen.
Volksspelen vrijdag, ringsteken door de dames: 5. Sonja Gerrits, 4. Mick Driessen, 3. Carin Antink, 2. Ria Winkelman en winnares werd Karen Notten. Bij de heren: 5. Huub Kempers, 4. John Groot Wassink, 3. Martin Harmsen, 2. Dick Regewlink en winnaar is Jan Willem van de Brink.
Viswedstrijd voor senioren zaterdag: 4. Gerald Weustenenk, 3. Michel Meulenbelt, 2. Hans Meijer en als winnaar kwam John Besseling uit de bus.

Vogelschieten voor de jeugd: staart Kira Kok, kop: Hein Gubbels, linkervleugel; Thom Roenhorst, rechtervleugel verloot aan Joris Eenink en de jeugdkoning werd Joep Berendsen.
Knuppelen voor dames: kop Patty Woerts, staart verloot aan Naomi Beek, linkervleugel: Jose Woerts, rechtervleugel: Karen Notten en de knuppelkoningin werd Diny Stortelder.

Vogelschieten: kop Toon Stortelder, staart: Theo Groot Bruinderink, linkervleugel: André Gieling, rechtervleugel Jan Meulenbrugge en de koning werd Eric Heerink. Hij koos Lianne Lettink als koningin.


www.emmhengelo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant