Afbeelding

Oud ontmoet Jong

-

Oud ontmoet Jong

Steenderen – De mensen op de dagbegeleiding van De Bongerd kijken vanuit hun locatie dagelijks uit op de Joannesschool. De schoolkinderen zullen begin van 2016 gaan verhuizen naar het nieuwe kindcentrum dat op dit moment gebouwd wordt. "Dan zullen wij de levendigheid die de spelende kinderen brengen, moeten missen!"

De groep had de nieuwbouw die in recordtijd uit de grond gestampt wordt, nog niet gezien en lezen er alleen maar over in de krant. Hoogste tijd om zelf eens een kijkje te gaan nemen.
Met als doel van het uitje: Oud ontmoet Jong, werd overlegd met Thea, vrijwilliger van zowel het zwembad als ook de dagbegeleiding en met de badmeester van het Burg. Kruijffbad.

De groep werd van harte uitgenodigd om eerst naar het zwembad te komen. Dinsdagmiddag 9 juni ontving badmeester Bert-Jan de groep op het terras en trakteerde op een kop koffie of thee.
Zij genoten ervan, ze zijn tenslotte ook inwoners van Steenderen en omgeving. Ze zijn trots op het zwembad en vinden het er volgens eigen zeggen: "Prachtig mooi!" Van vroeger is het wel bekend, omdat er verschillende groepsleden met kinderen en kleinkinderen naartoe zijn geweest.

Deze middag zwemt er nog een groep kinderen en die willen graag met de gasten op de foto. Geweldig is dat. Na een paar woorden met ze gepraat te hebben, gaan de kinderen lekker vrij zwemmen. Niets leukers voor ouderen om kinderen te zien spelen.

Daarna duwden de vrijwilligers hun gasten nog even een rondje in de rolstoel om de nieuwbouw van het kindcentrum en het voetbalveld te bekijken. Zoveel faciliteiten en zo dichtbij! Met de woorden Weerkommen werden ze uitgezwaaid.

Het was een leuk uitje op deze zonnige dinsdagmiddag. Dank voor deze gezellige middag zei één van onze bezoekers toen ze weer in de bus zat om naar huis te gaan. Dat zegt genoeg!tie over het koor kunt u terecht op www.zcokzelhem.web.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant