Bloemen van Hanneke Snelder voor Wim Achterkamp (l.) en Henk Huisman.
Bloemen van Hanneke Snelder voor Wim Achterkamp (l.) en Henk Huisman.

De Achtste Steen in full colour

Toldijk – In Zaal Den Bremer kwamen (oud)schrijvers, gastschrijvers, (oud)bestuursleden, adverteerders en betrokkenen van de drukkerij van informatieblad De Achtste Steen bijeen voor de officiële overhandiging van het eerste exemplaar in full colour aan de heren Henk Huisman en Wim Achterkamp.

Hanneke Snelder heette iedereen hartelijk welkom in Den Bremer, hun vaste huisadres. "Wij hebben samen één doel en dat is samen een heel mooi blad maken voor en door inwoners van Baak, Bronkhorst, Olburgen, Rha, Steenderen en Toldijk."

Afscheid en welkom
Zij bedankte een aantal mensen die na vele jaren afscheid genomen hebben. Ze heette de nieuwkomers, zowel gastschrijvers als bestuursleden, veel plezier en succes.

Hanneke richtte zich even tot de mensen van huisdrukker Grip op Media B.V. Doetinchem. "Dankjewel voor alle inspanning en het meedenken om ons blad mooi te maken."

Nieuwe Jas voor De Achtste Steen
Spreekster Sacha Boesberg is een van de nieuwe redactieleden van De Achtste Steen, die zich voegde bij de werkgroep Nieuwe Jas voor De Achtste Steen, met Wim de Lange, Marcel Raterink en Carel Swaan.

"We hebben heel wat vergaderingetjes gehad om tot dit prachtige resultaat te komen en we zijn er allemaal ontzettend blij mee." De werkgroep mocht al vele leuke en positieve berichten ontvangen.

Mannen van het eerste uur
De oprichters van De Achtste Steen, Henk Huisman en Wim Achterkamp mochten naar voren komen, om de beurtzang van Kloris en Roosje goed te kunnen zien en horen. Een gedicht over de oorsprong van De Achtste Steen en nu de verandering naar een kleurenuitgave.

Het koor Steenrewalt onder leiding van Lucian Venderink zong: 'Nieuwe jas voor de Achtste Steen'. Het refrein werd door iedereen uit volle borst meegezongen.

Henk Huisman en Wim Achterkamp kregen lovende woorden voor hun werk de afgelopen 35 jaar. "We zijn nog steeds gezond en bloeiend en dat is mede dankzij jullie," aldus Hanneke Snelder. "Dankjewel namens ons allemaal." Zij kregen een schoof tulpen.

Anekdotes
Natuurlijk kon Henk Huisman over die vele jaren enthousiast anekdotes te vertellen. "Zeven stenen in het wapen, stenen die bijdragen aan de gemeenschap. De Achtste Steen droeg als blad een steentje bij."

Omdat De Achtste Steen diezelfde week al werd bezorgd, nam hij mosterd voor na de maaltijd mee voor de leden van de commissie. "Ik wens iedereen heel veel succes met De Achtste Steen."

De heer Holders sr. sprak over de eerste kennismaking met de oprichters van De Achtste Steen, dankte voor de jarenlange fijne samenwerking en wenste het stichtingsbestuur nog fijne jaren toe. Na een proost op het nieuwe blad werd gezellig nagepraat.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden