19e editie Marktpop Steenderen

Steenderen - Op 6 en 7 juni wordt voor de 19e keer het muziek-evenement Marktpop gehouden. De organisatie is in handen van Café Zaal Heezen in Steenderen. Ook dit jaar is het marktplein weer de locatie voor dit gezellige en gratis toegankelijke festival. Zaterdag staat De Draad Kwijt op het podium, zondags Trace, Bootsman, Pulse en Toe Maar.

Zaterdag 6 juni wordt de avond geheel gevuld door de band De Draad Kwijt. Deze viermans-formatie speelt bekende en minder bekende nummers; sommige in de originele uitvoering, andere in een compleet nieuw jasje. Daarbij is het mogelijk dat nummers door elkaar worden gespeeld of zelfs tegelijk. Wat te denken van Bob Marley met Guus Meeuwis? Of VOF De Kunst en The Police?
Omdat de setlist niet vooraf vaststaat kan de band inspelen op de sfeer en de wensen van het publiek. Bezoekers mogen zelfs meezingen en meespelen waardoor het feest compleet is!
Aanvang op deze zaterdagavond is 21.30 uur.

Toe Maar, dè Doe Maar tributeband van Nederland

Zondag 7 juni wordt om 13.00 uur traditie-getrouw begonnen met een band die nog niet zo heel erg lang samenspeelt. Nietemin kunnen dat natuurlijk wel ervaren muzikanten zijn. Zo ook bij de band Trace. Met een repertoire van rock, pop, soul en blues opent deze acht-koppige band de tweede dag van Marktpop. Nummers van onder andere Melissa Etheridge en Tina Turner worden afgewisseld met blues van Susan Tedeschi en soul van Eva Cassidy.

Vervolgens is het de beurt aan Bootsman. Deze eigenzinnige band richt zich op het genre underground, rock, Delta blues met een vleugje country. De vijf bandleden, waarvan er een aantal bij Wally Tax speelden, vormen samen een geweldig team. En uiteraard is dat te zien en te horen op het podium. Zowel in Nederland alsook in Duitsland spelen zij regelmatig het dak eraf. Zo ook in Steenderen!

De rockband Pulse beklimt hierna het podium. Deze vijf muzikanten uit Doetinchem spelen covers van onder meer Oasis, Foo Fighters, Stereophonics en Nickelback. Maar ook AC/DC en Metallica kunnen zomaar voorbij komen, net als enkele eigen nummers. Pulse bestaat sinds 2010 en speelde in het verleden al in vele kroegen maar ook op festivals als Paaspop en op poppodia zoals de Metropool in Hengelo.

Afsluiter op Marktpop is niemand minder dan Toe Maar, dè Doe Maar tributeband van Nederland. Pas begonnen in april 2012 speelden zij onder meer al op diverse festivals, in theaters in heel Nederland en op Curacao. Met maar liefst acht muzikanten, waaronder een blazers-selectie, zal Toe Maar de lekkerste nummers van Doe Maar spelen. De onvervalste reggae en ska van Nederlandse bodem, met een vette reggae-bas zorgt ervoor dat het geheid een feest wordt met deze band. De muzikanten, die kunnen teren op jarenlange muziek-ervaring en de zanger wiens stem beangstigend dicht in de buurt van Henny Vrienten komt, zorgen ervoor dat de nummers en de sound met respect in ere blijven. De onomstootbare drum- en basritme-selectie en de zo herkenbare synthesizer-geluiden en licks zorgen voor een finesse waardoor het lijkt alsof Doe Maar zélf weer op het podium staat…


Meer informatie:
Café Heezen
(0575) 451204
info@hotelheezen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden