Start van de 1e manche.
Start van de 1e manche.

Hengelose zijspanteams veroveren WK-punten

Hengelo - De WK-karavaan met zijspannen trok in het Pinksterweekend naar Oldebroek, waar de Grand Prix van Nederland werd verreden. Het was de vijfde GP, meetellend voor de strijd om de wereldtitel. Uit Hengelo gingen de duo's Hermans/Van Gaalen, Van Werven/Beunk en Willemsen/Sloot naar Oldebroek om te proberen hun positie op de ranglijst verbeteren.

In de eerste manche had vooral Koen Hermans met Kenny van Gaalen in de bak een uitstekende start door als derde door te komen. Het topteam Bax/Stupelis begon hierna aan hun opmars en reden vanaf een zevende plaats iedereen voorbij. Hierdoor moesten Hermans/Van Gaalen een plaats inleveren en leken ze op een prachtige vierde plaats af te stevenen met een grote voorsprong op nummer vijf. Helaas ging in de laatste ronde de versnellingsbak kapot, waardoor ze twee plaatsen inleverden. De uiteindelijke zesde plaats was zeker niet slecht, maar toch was er teleurstelling in het kamp door de pech in de laatste ronde.
Peter Beunk zat weer bij Gert van Werven in de bak, die oorspronkelijk uit Oldebroek komt en het circuit dus op zijn duimpje kent. De start was matig, maar ze wisten zich van een 18e plek naar voren te werken tot vlak achter Hermans/Van Gaalen. Met de zevende plaats waren ze meer dan tevreden, omdat ze dit seizoen al veel tegenslag hadden gekend en het nu eindelijk naar wens ging.
Minder ging het met Bart Sloot, weer in de bak bij good-old Marcel Willemsen. Ze begonnen op een goede zesde plaats, maar zakten daarna wat af, totdat ze door motorpech de strijd moesten opgeven.
In de tweede manche startten Van Werven/Beunk met een vijfde plaats, die ze de gehele manche moeiteloos wisten vast te houden, hun hoogste positie tot nu toe. Ze kwamen zelfs nog dicht bij een vierde plaats, maar Vanluchene/Soenens, die na een grote crash verrassend het eerst over de tafelbult sprongen, bleven hen nog net voor. Hermans/Van Gaalen bleven in hun spoor en eindigden opnieuw als zesde. Voor beide teams een prestatie van formaat. Willemsen/Sloot waren slachtoffer van een crash in de eerste ronde en kenden ook in de tweede manche problemen met de motor, maar wisten de rit toch uit te rijden en met een 17e plaats vier WK-punten binnen te slepen.

Zesde en zevende in totaalstand
In de eindstand van deze door Bax/Stupelis gewonnen Grand Prix werden Van Werven/Beunk zesde, Hermans/Van Gaalen zevende. Beide sidecar-teams konden hierdoor dertig WK-punten aan hun totaal toevoegen en waren meer dan tevreden over het verloop van de wedstrijd in Oldebroek. Hermans/Van Gaalen verstevigden hiermee de voortreffelijke zevende plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap. Van Werven/Beunk schoven op van de 14e naar de 12e plek.
De volgende Grand Prix is op 7 juni in Letland, een week later in Tsjechië. In totaal worden er 16 wedstrijden verreden om het wereldkampioenschap.
Op 31 mei worden eerst de ONK in Halle georganiseerd. Van Werven/Beunk verdedigen hier hun fraaie tweede plaats. In deze ranglijst staan na twee ONK's Willemsen/Sloot op de vijfde positie, Hermans/Van Gaalen elfde en Hans Garritsen/Rik Wiegerinck zestiende.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden