Woordkunstenaar Niek Hietbrink droeg een gedicht voor.
Woordkunstenaar Niek Hietbrink droeg een gedicht voor.

Opening van de Kunst4daagse Bronckhorst

Vierakker - De officiële opening van de Kunst4daagse Bronckhorst vond op 13 mei plaats in het Ludgerusgebouw in Vierakker. Kunstenaars en genodigden waren hierbij aanwezig om elkaar te ontmoeten. Muzikale omlijsting van de avond verzorgden Niek Hietbrink op contrabas en Wolfram Reisiger op harmonica en keyboard.

Elkaar ontmoeten, herinneringen ophalen en kennismaken met nieuwe mensen, omdat daar tijdens de Kunst4daagse zelf niet zoveel tijd voor zou zijn. De Werkgroep Kunst4daagse Bronckhorst ontving iedereen met een welkomstcocktail. Eerste spreker Henk Borra heette namens de werkgroep en de Stichting Kunst&Cultuur Bronckhorst iedereen van harte welkom.

Han van Oosterbos: "Kunst en vernieuwing zijn onverbrekelijk met elkaar verbonden. Als er geen vernieuwing is, dan wordt kunst een routine. Wat voor kunst geldt, geldt ook voor de organisaties die zich met kunst bemoeien, zoals in dit geval de Stichting Kunst&Cultuur."

Van Oosterbos gaf uitleg over de veranderingen in de formule, in een algoritme samengevat: 4 5 80 130 25000. Dat zijn 4 dagen, 5 fietsroutes, 80 deelnemers, 130 professionele en vrijetijdskunstenaars waarvan werk op die adressen te bezichtigen is en 25000 brochures die dit jaar verspreid zijn. "Het is de enige activiteit die Bronckhorstbreed, gemeentebreed tegelijkertijd plaats vindt. Alle dorpen en heel veel buurtschappen zijn hierbij betrokken." De slogan van de stichting: verbinden en beleven, wordt hier letterlijk toegepast.

Woordkunstenaar Niek Hietbrink droeg een gedicht voor: 'Bronkhorster Veerman', begeleid door Wolfram Reisiger met muziek van Brahms, over het oversteken van de IJssel. Hij creëerde een vooral kunstzinnige sfeer.

"Kunst inspireert, kunst verbindt, kunst hoort uit te dagen wat mij betreft, hoort te prikkelen en hoort, vind ik, ook te vernieuwen," aldus wethouder cultuur Jan Engels. "Kunst is met andere ogen en andere oren kijken naar onze omgeving en op die manier iets toevoegen. Helaas is het tij zo, dat we vanuit de economie daar wat minder waardering voor hebben, maar kunst in welke hoedanigheid dan ook, is wel wat het leven de moeite waard maakt, een toegevoegde waarde. Een enorme bijdrage aan Kunst binnen Bronckhorst, mooi om binnen en buiten Bronckhorst te kunnen laten zien. Hierbij verklaar ik de Kunst4daagse 2015 officieel voor geopend!"


www.kunst10daagsebronckhorst.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden