Elk zwembad mocht 1000 euro in ontvangst nemen.
Elk zwembad mocht 1000 euro in ontvangst nemen.

Aftrap Tribadlon Lionsclub Bronckhorst Cheques voor drie zwembaden

Baak - Op woensdagavond 22 april kwamen de leden van Lionsclub Bronckhorst naar Pepe voor de uitreiking van maar liefst drie cheques. Een van de doelen van dit jaar was het drietal geprivatiseerde zwembaden: In de Dennen Vorden, Het Elderink Hengelo en het Burgemeester Kruijffbad in Steenderen. Elk zwembad mocht 1000 euro in ontvangst nemen.

De presidente van de Lionsclub Bronckhorst, Adriana Achterkamp legde uit dat de Lions elk jaar doelen vaststellen, waarvoor ze zo'n 5000 euro willen uitgeven. Dit jaar werden vele tulpen huis-aan-huis verkocht en de opbrengst hiervan stond voor het doel dichtbij huis: de drie zwembaden. Initiatiefneemster voor dit doel was Lionslid Hanneke Gosselink.Het idee ontstond om een fietstocht te organiseren langs de baden, met bij ieder bad activiteiten voor verschillende doelgroepen. "Niet alleen voor kinderen en hun ouders, maar ook de ouderen, die misschien te weinig idee hebben wat zo'n zwembad voor hun kan betekenen." Het resulteerde in een Tribadlon, gehouden op 30 mei. De aftrap was juist in deze week gepland: de Nationale Sportweek.

Oud-burgemeester van Zelhem en Bronckhorst Henk van der Wende vertelde dat in zijn tijd heel weinig reuring was. De zwembaden kregen hun jaarlijkse bijdragen. "Het liep allemaal redelijk gesmeerd." De vraag of de gemeente zich het behoud van alle zwembaden kon permitteren kwam in een stroomversnelling, mede door de economische crisis. "De gemeente moest het met aanzienlijk minder middelen doen. Het betekende privatisering, dat was het sleutelwoord." Van der Wende vond het een opgave om de zwembaden in private handen te exploiteren. "Maar zoals het in de gemeente Bronckhorst, en trouwens in de hele Achterhoek over het algemeen gaat, er zijn altijd mensen die zeggen: deze uitdaging pakken we op, we gaan er plannen voor ontwikkelen in goed overleg met de gemeente en we maken er het beste van. En dat is jullie gelukt!" De vertegenwoordigers van de zwembaden vertelden in het kort hoe het traject van privatiseren van hun zwembaden in zijn werk is gegaan. Ernst Jan Somsen sprak over de tekst van Acda en de Munnik: 'het regent zonnestralen. "Het is de opdracht van jullie als bestuur om het zonnestralen te laten regenen. Ik hoop dat wij daarmee een beetje helpen."

De zwembaden hadden al een doel voor het geld van de cheque. Annette Kok en Karin Overdiep van Zwembad Het Elderink: een digitaal rooster voor vrijwilligers, een AED cursus, bewakingssysteem voor het bad en eventueel een muziekinstallatie. Wolter Ziggers en Marieke van Loo van In de Dennen: de midgettgolfbaan renoveren. Marijke Melsert en Jaap van de Vosse van het Burgemeester Kruijffbad in Steenderen: een zwemloopmat over het zwembad aan van 15 meter.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden