Ouder- en kind avond op de Jenaplanschool Pierson. Foto: PR
Ouder- en kind avond op de Jenaplanschool Pierson. Foto: PR

Pierson houdt jaarlijkse ouder- en kind avond

HENGELO - Elk jaar organiseert het schoolteam van de Jenaplanschool Pierson een unieke ouder- en kind avond en zo ook donderdag 11 april. Deze avond zorgt voor een hoge betrokkenheid van ouders met school. Er kwamen vele ouders met hun kinderen naar school. 

De bedoeling van ouder- en kind avond is dat ouders geïnformeerd worden over een actueel onderwerp en vervolgens gaan zij samen met hun kind aan de slag. Deze keer stond de avond in het teken van rekenonderwijs in alle groepen 1 tot en met 8.
Eind van de middag om 16.30 uur was de centrale opening in de hal door de directeur Susan Regelink. Zij vertelde in het kort even het belang van goed rekenonderwijs en vermaakte de ouders en kinderen met een paar telspelletjes. Daarna gingen alle ouders en kinderen uiteen naar een groep waar een groepsleerkracht een workshop had voorbereid. Zo waren er verscheidene workshops over getallen, spiegelen, automatiseren, meetkunde, staartdelingen, tafels leren, meesterwerk, rekenen in de bovenbouw en nog veel meer. Na de eerste ronde was er een pauze met voor iedereen een broodje, wat fruit en te drinken en daarna was er nog een tweede ronde. Ouders, kinderen en schoolteam kunnen terugkijken op een zeer geslaagde avond.