Koningsdag 2024 op vernieuwd Marktplein

STEENDEREN - Binnenkort gaat Steenderen weer gezamenlijk koningsdag vieren. Iedereen is welkom. De festiviteiten starten op vrijdagavond 26 april met de kinderdisco voor alle kinderen van de basisschoolleeftijd. Op zaterdag 27 april om 13.00 uur wordt Koningsdag 2024 geopend met de gebruikelijke aubade op het onlangs gerenoveerde marktplein. Natuurlijk wordt, na de speeches van de wethouder en de jeugdburgemeester, de vlag gehesen en het Wilhelmus luidkeels meegezongen.

Aansluitend beginnen op en rond het plein de activiteiten voor de kinderen. Zo is er natuurlijk de traditionele kleedjesmarkt voor de kinderen. Kinderen mogen hun spulletjes verkopen aan de J.F. Oltmansstraat en een deel van het marktplein. Meedoen (en toegang) is gratis en aanmelden hiervoor is niet nodig.
Verder hebben de verschillende verenigingen weer leuke activiteiten bedacht. Zo zal voetbalvereniging Basteom, volleybalvereniging WIK, tennisvereniging de Nieuwe Hellewei, Scouting Sweder van Voorst Hummelo, de malletband van Nieuw Leven, de historische vereniging en de brandweer op het marktplein te vinden zijn met workshops voor de kinderen. Hiervoor is het handig dat kinderen kleding aan hebben waar ze makkelijk in kunnen bewegen. Verder kunnen kinderen ook geschminkt worden.

Voor de allerkleinsten zal er een zandbak aanwezig zijn waar ze lekker in kunnen spelen. Voor de ouders zorgt de plaatselijke horeca voor vermaak in de vorm van livemuziek. Wie trek heeft, kan terecht bij de horeca of foodtrucks op het plein. De activiteiten van het Oranjecomité duren tot 16.00 uur.
De bewoners van De Bongerd worden de dag na Koningsdag bezocht en getrakteerd op wat lekkers vanuit het oranjecomité. Driewerf hoezee en dank aan alle donateurs, sponsoren en vrijwilligers die dit feest mogelijk maken.