Quintus Heren 2 mist door gelijkspel het kampioenschap

HENGELO - Handballers van Quintus in Hengelo speelden hun uitwedstrijden op zondag 24 maart.

Het gemengd C-team van Quintus speelde een uitwedstrijd tegen het jongensteam Havana C1 in Lent. De tegenstander is groter en weet vaker te scoren dan Quintus. Het Hengelose team stond goed te verdedigen waardoor Havana soms niet wist hoe ze er door heen moesten komen. Quintus doet ook vaak een doelpoging. Echter waren sommige ballen niet scherp gegooid en hield de keeper die ballen waardoor Quintus op achterstand kwam in rust met 6-14. De tweede helft heeft Havana ook een goede keeper, toch weet Quintus nog mooie doelpunten te maken en gaat er een zeven meter netjes in, de eindstand is 25-10.

De Heren B speelden uit tegen Minerva de laatste wedstrijd van het seizoen. De jongens moesten opstarten en liepen al snel tegen een achterstand aan, ruststand 10-8 in het voordeel van Minerva. Het ging de hele wedstrijd nek aan nek met een eindstand 20-19 voor Minerva. Toch al met al een geslaagd seizoen voor de heren B.

Quintus dames 1 speelden een uitwedstrijd tegen Duiven. De wedstrijd begon erg goed en de dames stonden sterk in de dekking. De ruststand was 10-8 voor Quintus. Het was een spannende wedstrijd want de dames van Duiven en Quintus gingen gelijk op. De laatste minuut stond het 20-20 maar helaas door balverlies een break-out tegen, waardoor de eindstand 20-21 is geworden.

Deze zondag zagen de heren van SV Quintus in Nijmegen het herenteam Ha-STU, dat met hoog tempo aan de wedstrijd begon. Dit tempo was voor Quintus niet bij te houden. De eerste helft eindigde met een ruststand van 21-10 in het voordeel van Ha-STU. In de tweede helft pakte Ha-STU het hoge tempo door en kwam Quintus maar niet aan het handballen toe. Eindstand 40-19 in het voordeel van Ha-STU.

Heren 2 speelde in Deventer de een-na-laatste wedstrijd van het seizoen tegen koploper DSC 2. Quintus stond op de tweede plek en om nog kans te maken op het kampioenschap moest Quintus winnen. De mannen van Quintus begonnen goed en wisten al snel een voorsprong van enkele punten op te bouwen. Daarbij speelde mogelijk de zenuwen van de tegenstander mee, aangezien zij bij winst of gelijkspel zich tot kampioen mochten kronen. Door simpele wisseltjes en het effectief afmaken van kansen wist Quintus tot een ruststand van 13-17 uit te lopen. Na rust leek DSC beter in de wedstrijd te komen en zag Quintus de voorsprong langzaamaan slinken. In de slotminuut wist DSC zelfs langszij te komen tot 31-31 en op die manier wisten zij hun kampioenschap veilig te stellen. Al met al een spannende pot en ongekende apotheose van de competitie. Quintus 2 is door het gelijkspel wel zeker van de tweede plaats in de competitie.