Waterdiertjes vangen in Park de Bleijke. Foto: PR
Waterdiertjes vangen in Park de Bleijke. Foto: PR

Parkspeelmiddag park de Bleijke

HENGELO - Op woensdag 28 augustus organiseert Stichting Park de Bleijke weer een parkspeelmiddag in Park de Bleijke. Van 13.00 tot 16.00 uur zijn alle kinderen met ouders/verzorgers of opa's en oma's van harte welkom.

Er zijn verschillende activiteiten zoals koekjes bakken boven het vuurtje, waterdiertjes vangen, reuzenbellen blazen en roetsjen op de buikschuifbaan. Entree is gratis!
Houd bij slecht weer even de sociale media in de gaten.


Facebookpagina Cool Nature Park de Bleijke

www.parkdebleijke.nl


Rijbewijskeuringen in Steenderen

STEENDEREN - Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen op 2 september, 7 oktober en 4 november in Woon- en Dienstencentrum De Bongerd, De Bongerd 1 medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Een afspraak maken met de arts kan via Regelzorg Rijbewijskeuringen, telefonisch: 088- 23 23 300 of plan zelf een datum via de site www.regelzorg.nl.

Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen 40 euro. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief 6 euro. Houd zelf de einddatum van uw rijbewijs in de gaten en start 6 maanden voor deze datum. Koop voor het maken van een afspraak eerst een Gezondheidsverklaring. Aangeraden wordt dit digitaal te kopen met behulp van uw DigiD met SMS code op mijn.cbr.nl.

Een papieren gezondheidsverklaring is verkrijgbaar bij de meeste gemeenten, het CBR of Regelzorg. Deze verklaring moet eerst worden ingevuld en opgestuurd naar het CBR. Het kan een paar weken duren alvorens de papieren die de arts moet invullen, het keuringsverslag, thuisgestuurd worden. Op dat moment is pas een afspraak te maken voor de keuring. Aangeraden wordt een afspraak te maken bij een arts die het formulier op de computer (digitaal) kan invullen.


Finale Amphion Open 2019 met Marise den Bakker in de line up

DOETINCHEM/BAAK - Op zaterdag 14 september is de 27ste finale van Amphion Open, de regionale talentenjacht voor aanstormende artiesten in Schouwburg Amphion. Na drie voorrondes hebben vijf acts een plek in de finale bemachtigd. De finalisten, waaronder Marise den Bakker uit Baak, maken deze avond in de Rabobank Zaal kans op de persprijs, vakjuryprijs en/of de publieksprijs. De avond begint om 20.00 uur.

Nederlandstalig singer-songwriter Sjors van der Panne neemt plaats als voorzitter in de jury. In zijn vakjuryteam: Celine Cairo (pop singer-songwriter) en Maurits Boegman (producer en toetsenist). De persjury bestaat uit journalisten van Indebuurt Doetinchem, Omroep Gelderland, Achterhoek Nieuws en Doetinchems Vizier. In de finale staat een diverse 'line-up' van supertalenten. Zij willen het allemaal gaan maken in de professionele muziek- en theaterwereld en Amphion geeft hen de kans om goed van start te gaan.
Nederlandstalige singer-songwriter Marise den Bakker (17) uit Baak wil mensen raken, laten voelen en weer laten lachen. Ze schrijft haar teksten over herkenbare onderwerpen uit het dagelijks leven in het Nederlands en begeleidt zichzelf op piano en gitaar.
Naast Marise staan de Fabulous Fif-Teen uit Beltrum, singer-songwriter Janna Baerends (15) uit Doetinchem, Percussiegroep Volharding uit Beek en Cabaretier Thijs Wijman uit Arnhem op het podium.
Kaarten zijn te boeken via het theater.


www.amphion.nl

marisedenbakker.nl

Marise den Bakker. Foto: Kijk-Kunst