DVO DS1 in het nieuwe tenue, beschikbaar gesteld door Autobedrijf Melgers.  Staand v.l.n.r. trainer Anton Baars, Nina Hermans, Lieke Regelink, Sterre Smeitink, Marie-Christine Lankhorst, Dewi Regelink, trainer Frans Jordens en sponsor Theo Melgers. Onder: Esmee Regelink, Floor Melgers, Maika Hiddink. Foto: PR
DVO DS1 in het nieuwe tenue, beschikbaar gesteld door Autobedrijf Melgers. Staand v.l.n.r. trainer Anton Baars, Nina Hermans, Lieke Regelink, Sterre Smeitink, Marie-Christine Lankhorst, Dewi Regelink, trainer Frans Jordens en sponsor Theo Melgers. Onder: Esmee Regelink, Floor Melgers, Maika Hiddink. Foto: PR

DVO DS1 wint bloedstollend spannende partij

Algemeen

HENGELO - De ene week verlies je van een degradatiekandidaat, de week erna versla je de nummer 2. Het kan raar lopen in de volleybalsport. De dames van DVO DS1 wisten in hun splinternieuwe tenue van Autobedrijf Melgers uit Steenderen in een super spannende pot terug te komen van een kansloze 0-2 achterstand en alsnog Set Up DS3 met 3-2 te verslaan.

De uitwedstrijd in Ootmarsum was vrij kansloos met 4-0 verloren gegaan, zodat de wedstrijd, zeker na de teleurstelling van vorige week, met enige zorg tegemoet gezien werd. In de eerste twee sets bleken die zorgen ook terecht. Set Up liet zien waarom het hoog op de ranglijst staat en was de bovenliggende partij. In de eerste set kon DVO aanvankelijk wel aardig partij geven maar toen Set Up een 12-10 stand om kon zetten naar 12-16 konden de Tukkers uitlopen naar een makkelijke 15-25 overwinning.
Ook in de tweede set leek niets erop dat DVO voor een verrassing zou zorgen en punten in Hengelo zou houden. Het spel werd al wel beter, maar Set Up wist de gaten in de DVO-defensie prima te vinden. Met 19-25 kwam de stand op 0-2 in sets.
De ommekeer kwam, zoals zo vaak, in de derde set. Lukt het om terug te komen tot 1-2, dan knakt er iets bij de tegenstander en kan het zo maar anders gaan. Zo ging het ook zaterdag in sporthal de Kamp. Tijdens deze set wist DVO terug te komen in de wedstrijd. Voor elk punt werd gevochten, lange rally's werden gewonnen en langzaam keerde het geloof terug. De hele set ging gelijk op tot het einde toe. DVO kreeg meerdere setpoints maar pas bij 30-28 kon iedereen opgelucht ademhalen en juichen.

Die belangrijke set was binnen en de Hengelose meiden roken hun kansen. In de vierde set gingen ze door om voor elk punt te vechten. Ze lieten zien dat ze wel degelijk goed kunnen volleyballen. De verdediging stond beter en daardoor liepen de aanvallen ook beter. Bij de tegenstander gebeurde het tegenovergestelde; de onzekerheid en de fouten namen toe. DVO maakte daar uitstekend gebruik van en wist ook deze set met 25-22 naar zich toe te trekken.
Een vijfde set was nodig en ook deze ging gelijk op, met steeds een lichte voorsprong voor Set Up. Bij 11-13 leek de strijd alsnog verloren te gaan, maar opnieuw knokte DVO terug en wist zowaar met 15-13 te winnen en een prachtige 3-2 overwinning te behalen.
Drie belangrijke punten waren binnen, waardoor de onderste ploegen op afstand blijven en DVO op de negende plaats blijft staan. Het geeft het nodige zelfvertrouwen voor de uitwedstrijd zaterdag 26 januari naar Twente '05 DS1 om 15.30 uur in de Pathmos-hal in Enschede.