De DOG turnsters van wedstrijd 1 en 2. Foto: Mandy Mennink
De DOG turnsters van wedstrijd 1 en 2. Foto: Mandy Mennink

DOG Baak turnster Louke behaalt goud

Algemeen

BAAK - De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar werd zaterdag 12 januari 2019 geturnd in de nieuwe turnhal in Didam. De selectiemeiden van dans- en gymvereniging DOG Baak kwamen uit in de 5e divisie. En met succes.

De eerste wedstrijdronde kwam Louke in actie als jeugd 2 turnster. Voor het eerst turnde ze een vloeroefening op muziek. Louke liet zien dat deze oefening er goed in zat. Met prachtige series behaalde ze de hoogste score op dit onderdeel. Uiteindelijk resulteerde dit in een gouden medaille voor haar.

Tijdens de tweede ronde was het de beurt aan de jongsten van de selectiegroep. Jildou en Elize turnden hun eerste officiële wedstrijd in de 5e divisie. Beiden bleven zij keurig op de balk staan en er werd netjes geturnd. Jildou behaalde een negende plaats.

Elize wist zelfs het podium te behalen. Met een bronzen medaille gingen zij weer huiswaarts. Ook de pupillen 1 kwamen in actie tijdens deze ronde.
Dit jaar voor het eerst verplicht een koprol en handstand op de 10 centimeter brede balk. Carmen werd knap tiende, Emme achtste, Isis zesde en Kim vijfde. Prima resultaten tot nu toe.
In de derde ronde was het de beurt aan de junioren turnsters; Lisa, Ilse en Mila hadden er zin in. Met een goede start op brug, waarbij voor het eerst een nieuw onderdeel werd geturnd, gingen ze vol goede moed naar de balk. Ilse bleef knap op de balk met haar radslag, en ook Lisa en Mila bleven keurig op de balk staan. Vloer en sprong verliepen ook voorspoedig. Lisa behaalde in het grote deelnemersveld een mooie twaalfde plaats, Ilse achtse en Mila kreeg zelfs een bronzen medaille omgehangen. Wat een topprestaties van deze meiden. Er kan terug worden gekeken op een prima start.

Zaterdag 2 februari turnen de meiden van de 4e divisie hun tweede voorronde, eveneens in Didam. De turnsters van de 5e divisie turnen 16 februari in Winterswijk. Veel succes gewenst.


www.dogbaak.nl

De DOG turnsters van wedstrijd 3. Foto: Mandy Mennink

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant