Tijdens Dickens in Bronkhorst mocht het stadje vele bezoekers verwelkomen. Foto: Liesbeth Spaansen
Tijdens Dickens in Bronkhorst mocht het stadje vele bezoekers verwelkomen. Foto: Liesbeth Spaansen

Dickens in Bronkhorst koud maar sfeervol

Algemeen

BRONKHORST - Vele bezoekers wisten de weg naar Dickens in Bronkhorst te vinden. Zij genoten zaterdag 15 december van een koude en zondag 16 december van een witte en sfeervolle kerstmarkt met de geur van warme glühwein en chocolademelk, friet, oliebollen en appelbeignets.

Door Liesbeth Spaansen

Bij de opstapplaats bij Sporthal Het Hooge Wessel in Steenderen stonden mensen te wachten, die gebruikt maakten van deze parkeerplaats. In een oude bus werden ze vervoerd naar het stadje, waar het zaterdags heel koud en zondags na de sneeuwval van die nacht mooi wit was. "Wat gaaf zeg, wat een mooie bus heeft u meneer," zeggen enkele passagiers enthousiast. Binnen tien minuten is de authentieke Daf aardig gevuld en kan de chauffeur vertrekken.

Aan de rand van het stadje wachten leden van de PSV De Zevensteen in Steenderen de mensen op. Na entree en een stempeltje op de hand, voegen zij zich in het leven van 200 jaar geleden. Toneelgroep Niweto uit Doetinchem vermaakte het publiek in Victoriaanse, negentiende-eeuwse kleding. Flanerende dames en heren, spelende kinderen, gendarmerie en de burgemeester, ze zijn er allemaal. De kerststal werd goed bezocht en mensen genoten van de levende have.

Kramen staan mooi gevuld in de straten, op terrassen en naast de kapel en ook de winkels waren geopend. Bij de dorpspomp waren gepofte kastanjes verkrijgbaar. De verkoop loopt goed. Zangkoren, waaronder Gemengd koor Cappella Bronckhorst zongen hun carol's op verschillende plaatsen, evenals de klanken van de Steenderense midwinterhoornblazers.

De stadsomroeper verkondigde het laatste nieuws. Daarbij gebruikt hij de klepper om de aandacht te trekken, zoals voor aanvang van het poppenspel 'A Christmas Carol' dat door de familie Noort zes keer werd opgevoerd in de Kapel en voor de twee verschillende kluchten die door de Leydse Kluchten Compagnie op het programma stonden in de Uilenhoek. Voor alle voorstellingen kwamen veel mensen even een kijkje nemen en ook in de Kapel van Bronkhorst zijn de voorstellingen goed bezocht.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant