De stijl van schrijver Charles Dickens kwam overal terug tijdens het Winters Pleinenfeest in Hengelo. Foto: Luuk Stam
De stijl van schrijver Charles Dickens kwam overal terug tijdens het Winters Pleinenfeest in Hengelo. Foto: Luuk Stam

Dickens is al niet meer weg te denken op Winters Pleinenfeest

Algemeen

Victoriaanse stijl zorgt opnieuw voor sfeer

Door Luuk Stam

HENGELO – Het Winters Pleinenfeest in Hengelo stond op vrijdag 14 december voor het tweede jaar op rij in het teken van Charles Dickens. Vrijwilligers zorgden opnieuw voor een aankleding van het dorpscentrum in de stijl van de Engelse schrijver, die leefde tussen 1812 en 1870. Ook figuranten, muzikanten en de mensen in de verschillende marktkramen kleedden zich naar het thema.

Bezoekers konden een ronde maken door de Kerkstraat, de Marktstraat, de Raadhuisstraat en over het plein voor de Remigiuskerk. De Marktstraat was door buurtverenigingen de Noabers, de Koolhovenheide Vooruit (Varsselseweg) en de Dunsborg weer omgetoverd tot een negentiende-eeuws stadje, compleet met stadspoorten. Koren traden hier op en boven het vuur konden kinderen broodjes bakken.

Over het hele terrein zorgden vuurtonnen voor de nodige verwarming. Dat was geen overbodige luxe bij de temperaturen rond het vriespunt, die overigens wel bijdroegen aan gezellige kerstsfeer. Opwarmen was ook mogelijk in de Remigiuskerk, waar een kunsttentoonstelling te zien was. Buiten vonden zoals elk jaar de ter plekke gebakken wafels van de vrijwilligsters van Crescendo gretig aftrek.

Ook veel aandacht trok de zogeheten PeepShow, enthousiast gepromoot door een stel in Dickens-stijl geklede dames. Iedereen die dat wilde, mocht voor 50 cent – een bedrag dat geheel ten goede kwam aan de stichting ALS – van deze show genieten. Wie naar binnen ging, werd niet teleurgesteld. Achter het rode gordijn was namelijk een stel schattig piepende kuikentjes te zien.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant