Rudi Bouwman, Bert Woerts en Michiel Peters (staand, v.l.n.r.) zetten Spannevogel in Hengelo en Ruurlo voort. Harrie Rouwenhorst en Bennie Besselink (zittend, v.l.n.r.) doen een stap terug. Foto: Luuk Stam
Rudi Bouwman, Bert Woerts en Michiel Peters (staand, v.l.n.r.) zetten Spannevogel in Hengelo en Ruurlo voort. Harrie Rouwenhorst en Bennie Besselink (zittend, v.l.n.r.) doen een stap terug. Foto: Luuk Stam

Spannevogel in nieuwe handen

Algemeen

In zowel Hengelo als Ruurlo zullen de vertrouwde gezichten blijven

Door Luuk Stam

HENGELO - Michiel Peters (46) en Rudi Bouwman (44) zijn de nieuwe eigenaren van Spannevogel Compleet in Wooninspiratie, met vestigingen in Hengelo en Ruurlo. Bert Woerts (59) blijft mede-eigenaar. Zijn compagnons Bennie Besselink (65) en Harrie Rouwenhorst (62) doen een stap terug, maar blijven voorlopig wel werkzaam in het bedrijf.

Spannevogel richt hiermee de blik op de toekomst. De bedoeling is dat Peters en Bouwman de zaak op den duur met z'n tweeën voortzetten. "Het vloeit nu als het ware natuurlijk over", legt Woerts uit. Samen met Besselink en Rouwenhorst nam hij het geheel in 1997 over van Jan Heijink, die in 1949 met het bedrijf begon.
Peters en Bouwman zijn voor de klanten van Spannevogel geen onbekende gezichten. De één is al bijna tien jaar in dienst en werkt momenteel als bedrijfsleider bij de vestiging in Ruurlo. De ander werkt nu drie jaar voor het van oorsprong Hengelose bedrijf en is hoofd buitendienst en begeleider van verschillende projecten.

De overname past mooi bij de geschiedenis van de zaak in meubels, raamdecoratie, zonwering, slaapkamermeubels, tapijten en vloeren. Ook oprichter Jan Heijink deed de zaak eind jaren negentig over aan drie personeelsleden. "Dit is een unieke kans voor iedereen", vindt ook de 62-jarige Harrie Rouwenhorst. "En voor de buitenstaander verandert er niets."
De nieuwe eigenaren zullen in de toekomst wel hun eigen draai aan het bedrijf geven. "We zullen de werkwijze moderniseren", vertelt Peters, die hier ooit als zaterdaghulp begon. Hij deed een administratieve opleiding, maar liet zich omscholen om de combinatie met het verkopen en adviseren te kunnen maken. "De service blijft dan ook heel belangrijk", stelt hij.

Zowel Peters als Bouwman zijn geen types die in pak en met een stropdas voor op kantoor gaan zitten. Het liefst lopen ze tussen de meubels en vloeronderdelen. "Met Hengel Pakt Uut hadden we hier laatst een show", vertelt Bouwman. "Als je dan al die mensen en de enthousiaste reacties ziet, dan krijg je daar zoveel adrenaline van. Dan loop je hier trots rond."
Woerts, Besselink en Rouwenhorst hebben er het volste vertrouwen in dat hun jonge opvolgers er een succes van zullen maken. "Als ik naar hen kijk, dan zie ik mezelf 22 jaar geleden lopen", zegt Woerts. "Dat komt helemaal goed. En ons team is heel sterk. We zijn met z'n achten en we zijn dan wel geen familiebedrijf, maar zo voelt het vaak wel."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant