Mevrouw Lenselink neemt de kerstattentie in ontvangst van Roos, Mirte en Lieke. Foto: Alice Jolink
Mevrouw Lenselink neemt de kerstattentie in ontvangst van Roos, Mirte en Lieke. Foto: Alice Jolink

Jeugdclub Varssel geeft eigentijdse draai aan kersttraditie

Algemeen

VARSSEL - Jarenlang was het traditie dat de kinderen van CBS Varssel een kerststukje maakten voor de ouderen in en rondom Varssel. Dit werd vanuit school georganiseerd en door de ontvangers zeer gewaardeerd. Op 15 december heeft de jongste groep deelnemers van de Jeugdclub de kerstattentie mogen overhandigen aan de oudere inwoners van Varssel. De eigentijdse kerstattentie werd warm ontvangen.

Na sluiting van de school in 2013 is vanuit Jeugdclub Varssel deze kersttraditie voortgezet om de verbinding tussen de jong en oud in Varssel te behouden en te versterken. Inmiddels maakt Jeugdclub Varssel al vijf jaar lang mooie groene kerstbakjes en bezorgen de kinderen deze zelf bij de ouderen in de buurt. Een mooie traditie, waardevol voor jong en oud.

Dit jaar is besloten om een eigentijdse draai aan te geven aan deze traditie. De kerstgedachte om de ouderen in Varssel iets aan te bieden namens de jeugd blijft, alleen is dit jaar gekozen om voor een andere vorm te kiezen.
Het klassieke kerstbakje heeft plaatsgemaakt voor een kerstfiguur op hout. Ook deze creatie is door de kinderen van de verschillende leeftijden zelf ontworpen, en daarna voorzien van spijkers die omwikkeld worden door wol. Prachtige werkstukken zijn het geworden, de kinderen hebben enorm hun best gedaan er iets moois van te maken.

Jeugdclub Varssel wenst iedereen een mooi kerstfeest en een gezond 2019.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant