DVO DS1 had punt verdiend tegen titelkandidaat

Algemeen

HENGELO - DVO DS1 is het niet gelukt een puntje af te snoepen tegen titelkandidaat Tornado DS1. Uiteindelijk was de huidige koploper met 0-4 een maatje te groot, al gaf DVO goed partij en was in de derde en vierde set dicht bij een puntje.

Daar leek het in het begin nog niet op. In de eerste set kwam DVO direct al op een 0-7 achterstand en werd compleet van het veld geblazen. Tegen dit geweld was weinig bestand. De dames uit Geesteren hadden meer power en zochten de zwakke plekken van DVO goed op. De 9-25 stand aan het eind was dan ook snel verklaard.
Gelukkig begint bij volleybal elke nieuwe set met 0-0, zodat er in de tweede set nieuwe kansen waren. Nu gaf DVO aanmerkelijk beter tegenspel en kon tot de 20 keurig bijblijven. Af en toe nam het zelfs brutaal een puntje voorsprong. Na de 19-20 gaf Tornado wat extra gas en wist de set alsnog met 20-25 te winnen.
DVO speelde in de derde set helemaal niet slecht, maar Tornado was vooral verdedigend ijzersterk en bij een 8-15 stand leek het gedaan met de winstkansen. DVO gaf niet op en vocht voor elk punt. Na de 13-17 kroop het Hengelose team steeds dichterbij en kwam spectaculair terug. Hoogtepunt was een minutenlange rally die fraai werd gewonnen door DVO, dat zelfs met 19-17 voor kwam te staan. Tornado zette alle middelen in om terug te komen en kregen daarbij alle hulp van de scheidsrechter. Bij 20-20 kregen ze drie punten van de zwakke arbiter cadeau, waarvan zelfs een op appelleren van de Tornado-coach. Daartegen kon DVO niet tegenop, zodat ook deze set met 20-25 werd verloren. Terecht maakte trainer Anton Baars zich erg boos, ook op de coach van de tegenstander. Bij setwinst was immers alles weer open geweest.
Ook in de laatste set bood DVO goed weerstand en begon sterk met een 5-1 voorsprong. Dat kon niet lang worden volgehouden, Tornado was nu eenmaal de betere ploeg. Slim de handjes opzoeken bij het blokken, en als DVO regelmatig goed aanviel wist hun verdediging de onmogelijkste ballen te pakken. Tegen het eind leek er nog even kans op een verassing toen DVO terugkwam tot 23-24 maar het mocht niet zo zijn. Tornado sloeg het laatste punt binnen en pakte door de 0-4 zege de koppositie.
DVO zag de afstand tot de middenmoot wat groter worden, maar kan misschien in de komende wedstrijden weer wat punten pakken. Zaterdag 24 november weer een derby in Borculo tegen Gemini om 16.30 uur in sporthal 't Timpke.