Afbeelding

Knollendarp kiest voor prins Joeri de eerste

Algemeen

HENGELO - De Hengelose carnavalsvereniging De Peardeknuppels heeft een nieuwe prins. Inwoners van Knollendarp – zoals Hengelo tijdens carnaval heet – konden hiervoor de afgelopen weken hun stem uitbrengen. Tijdens het prinsenbal op zaterdag 10 november in café De Zwaan – de residentie van De Peardeknuppels – bleek dat de meeste van die stemmen gingen naar Joeri Mars (31).

Door Luuk Stam

Als prins Joeri de eerste mag de 31-jarige Hengeloër De Peardeknuppels een jaar lang aanvoeren. De carnavalisten zetten zijn verkiezing zaterdag aan de vooravond van de elfde van de elfde kracht bij met een groot spandoek, confetti, vuurwerk en uiteraard een glas bier.

Na prins Arjen, prins Geert, prins Niels, prins John, prins Joris, prinses Rowan, prins Wesley, prins Melvin en prins Dennis is Joeri de tiende Knollendarpse prins. De Hengelose carnavalsvereniging heeft dan ook een jubileumeditie van het carnavalsfeest voor de boeg.

In februari volgend jaar zal prins Joeri traditiegetrouw de sleutel van Knollendarp ophalen bij burgemeester Marianne Besselink van Bronckhorst. Vervolgens zal het carnaval rondom café De Zwaan losbarsten op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 maart. Naast het feest in de feesttent zullen ook het kindercarnaval, de kroegentocht en de carnavalsoptocht weer op het programma staan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant