Koen Hermans leidt Nederlands team naar Europese titel 'Sidecarcross of Nations'

Algemeen

HENGELO - De zijspancrossers Koen Hermans en Nicolas Musset legden de basis voor de prolongatie van de Europese titel door hun beide manches te winnen. Omdat ook Bax/Stupelis en Willemsen/Bax goede klasseringen behaalden was dat voldoende voor de eerste plaats in de Sidecarcross of Nations, het Europese kampioenschap voor landenteams. Wederom een prachtig resultaat voor Hengeloër Hermans.

Tijdens deze wedstrijd vaardigt ieder land drie teams die elk twee manches rijden. Nederland was in het Deense Slagelse superieur door alle drie manches te winnen. In de eerste rit was Bax/Stupelis het snelste team, gevolgd door Willemsen/Bax. Grootste concurrent België was direct al kansloos door het uitvallen van Dierckens/Rostingt. Als derde eindigden Gorbenko/Koiv voor Wilkinson/Chamberlain en Vanluchene/van den Bogaart.
Daarna was het de beurt aan Hermans/Musset die zowel de tweede manche als de derde manche op hun naam schreven. In de tweede heat begon Giraud/Badaire maar in de derde ronde namen Hermans/Musset de leiding over om deze niet meer af te staan. Giraud werd later nog gepasseerd door Wilkinson. Willemsen/Bax eindigden als zesde, welk resultaat mocht worden weggestreept.
In de laatste manche gingen Thomas/van der Putten er als snelste van tussen, maar ook nu wisten Hermans/Musset al snel de kop te nemen en hun achtervolgers op achterstand te zetten.
Bax/Stupelis begonnen als 20ste en ondernamen een imponerende inhaalrace. Achter Hermans wist Bax voor Nederland wederom een tweede plaats toe te eigenen, waardoor de Europese titel met grote overmacht werd geprolongeerd.
De Fransen wisten met een vierde plaats voor Thomas/van der Putten en een vijfde plek voor Giraud/Badaire net als vorig jaar als tweede te eindigen in het landenklassement. De derde podiumplaats was voor Letland, met daarachter Engeland en Tsjechië. De Belgen stelden teleur met een voorlaatste plaats.
Met de maximale score van drie overwinningen en twee tweede plaatsen behaalde Nederland tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen een fantastisch resultaat. De teams gaan zich nu voorbereiden op 2019, waarbij de eerste rijders al van bakkenist hebben gewisseld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant