Keizerspaar van Keijenborg 2018 Caroline en Ike Hennink werden gehuldigd en zijn voor vijf jaar ambassadeur van het Schuttersgilde in Keijenborg. Foto: Liesbeth Spaansen
Keizerspaar van Keijenborg 2018 Caroline en Ike Hennink werden gehuldigd en zijn voor vijf jaar ambassadeur van het Schuttersgilde in Keijenborg. Foto: Liesbeth Spaansen

Ike Hennink Keizer van Keijenborg

Algemeen

KEIJENBORG – Schuttersgilde St. Jan Keijenborg vierde in het weekend van 21, 22 en 23 september het 165-jarig jubileum. Drie drukbezochte feesten in de tent, de Keijenborg Games en het vijfjaarlijkse Keizerschieten als hoogtepunt. De vogel gaf zich na 378 schoten gewonnen, na een schot van Ike Hennink. Hij is tot 2023 Keizer van Keijenborg.

Door Liesbeth Spaansen

Voorzitter Martijn Pietersen had iedereen uitgenodigd voor de jubileumactiviteiten, waaronder het Keizerschieten. Alle in leven zijnde Koningen mogen mee schieten voor de titel Keizer van Keijenborg. Wie de titel bemachtigt, draagt dit daarna vijf jaar uit. "Alle deelnemende koningen gaan voor de titel keizer," weet Martijn Pietersen. "Tijdens het keizerschieten gaan ze ervoor om de vogel goed te raken en de titel te behalen."

Vijf jaar geleden wist de Koning van 2004, Rob Besselink, de Keizersvogel neer te halen en loste daarmee Dinant Wullink af. Dit jaar was het Ike Hennink die in 2007 tot koning werd gehuldigd, die de keizertitel in de wacht sleepte door de vogel te schieten. Hij koos zijn vrouw Caroline als Keizerin. Zij zijn de volgende vijf jaar de ambassadeurs van het Schuttersgilde in Keijenborg.

'Tegen regen zijn onze tenten prima bestand'

Na de Keijenborg Games, die veel belangstelling had tijdens het barriers in en uit elkaar halen, mastklimmen en de buikschuifbaan werd het nieuwe Keizerspaar gehuldigd. Schutterskoning van Keijenborg 2018 Roy Reijers met zijn koningin Sabrina, Keizerspaar 2013 Rob en Suzan Besselink en het nieuwe Keizerspaar Ike en Caroline Hennink werden door Schuttersgilde St. Jan muzikaal begeleid naar het podium. Martijn Pietersen stelde de nieuwe keizer aan het aanwezige publiek voor, waarna Koning Roy de versierselen van het oude Keizerspaar mocht omhangen bij het nieuwe Keizerspaar.
"Vrijdagavond was het feest in de tent met The Rousers en Ronny Ruysdael. Ik denk dat er 600 mensen waren. Ook zaterdagavond stond de tent vol met PPM op het podium," blikte een tevreden voorzitter Pietersen terug. "We hebben wel even gekeken naar de weerberichten, maar deze zondag zou het alleen regenen en daar zijn onze tenten prima tegen bestand." Het 165-jarig jubileumfeest werd feestelijk afgesloten met de band kaliber.

Uitslagen van het Keizerschieten 2018:
Kop: Vincent Melgers, rechtervleugel: Ernest te Stroet, linkervleugel: Roy Reijers, staart: Benny Meenink en romp: Ike Hennink, tevens nieuwe Keizer 2018-2023.


www.kermiskeijenborg.nl

www.schuttersgildestjan.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant