Dammers DCH winnen eerste wedstrijd

Algemeen

HENGELO - Het eerste team van DCH speelde dinsdag 18 september hun eerste bondswedstrijd in de eerste klasse van regio Oost Gelderland. Zij moesten aantreden in Zevenaar tegen DCZ waar zij evenals DCH zelf, in clublokaal Ons Huis spelen.

Met een beetje geluk wist Eddy Hoebink DCH op een 0-2 voorsprong te zetten doordat zijn tegenstander een in een betere positie een wat eenvoudige combinatie over het hoofd zag. Harry Vos verdubbelde de voorsprong nadat hij met de bomzet een schijf had gewonnen. Zijn betere positie hield stand en gaf hem daardoor makkelijker spel en de overwinning.
Jan Bosch had een lichte overmacht en wilde deze behouden voor het eindspel. Hij stelde een dam halen nog even uit om zijn twee schijven voorsprong vast te houden. Hij had dat beter niet kunnen doen want hierna volgde een simpel offertje met een rondslag van zijn tegenstander voor zijn nederlaag.
Arnoud de Greef had aan het eerste bord een praktisch gelijkwaardige opponent en ging de strijd gelijk op en eindigde ook gelijk. In een mooie aanval partij van Rodeir Evers werd de winst voor DCH bekroont want Rodier drukte langzaam maar zeker zijn opponent van het bord.
Als laatste speelde Jaap Vos nog en hij probeerde zijn partij te redden met een remise toen hij schijf verloor in het middenspel. Echter deze jeugdspeler bleef uiterst kalm en wist zijn partij af te sluiten met winst. Eindstand 5-7 in het voordeel van DCH.
De volgende wedstrijd is thuis op 11 oktober en dan ontvangen zij de gasten uit Sinderen / Varsseveld.

In de onderlinge competitie zijn de volgende partijen gespeeld: Jaap de Vries - Jan Bosch 1-1, Rodier Evers - Ben Okken 2-0, Berend Rossel - Erik Brummelman 0-2, Wim Eijkelkamp - Wim Sloetjes 2-0, Gerrit Kreunen - Henk Lansink 0-2, Arnoud de Greef - Jan Luiten 2-0. Standen: Groep A: 1. Harry Vos 2-4, 2. Arnoud de Greef 3-5, 3. Henk Lansink 3-4. Groep B: 1. Erik Brummelman 2-4, 2. Wim Eijkelkamp 1-2, 3. Gerrit Kreunen 2-2.

DCH speelt vanaf september op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 461113. Voor overige standen en uitslagen, kijk op de site.


dch-hengelo.geldersedambond.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant