Basteom start competitie met remise

Algemeen

Thuisploeg deelt de punten met SHE: 1-1

STEENDEREN - Basteom is de competitie begonnen met een 1-1 gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen SHE. Na een voorbereiding waarbij de temperaturen vaak erg hoog waren, was het deze eerste competitie-zondag dramatisch voetbalweer. Behalve de kou, regende het ook nog eens gedurende de volledige 90 minuten en daardoor was het voor zowel spelers, begeleiding en publiek geen prettige middag.

Basteom begon de wedstrijd niet goed en stond al na 20 seconden (!) met 0-1 achter, omdat men wellicht nog met de gedachten in de kleedkamer was en heeft vervolgens de hele wedstrijd nodig gehad om dit om te zetten. Gaandeweg de wedstrijd nam Basteom steeds meer het initiatief, maar moest het wel uitkijken voor de gevaarlijke tegenstoten van de gasten. Vlak voor rust had het zomaar 0-2 kunnen worden, maar een kansrijke poging van de gasten belandde tegen de kruising.

In de tweede helft was het wachten op de gelijkmaker en die viel al in de 51ste minuut toen Stijn Heitkönig goed doorzette en Mike Boerkamp, vrij voor het doel, een niet te missen kans bood, 1-1. Daarna vergat Basteom de wedstrijd af te maken, te vaak werd gekozen voor ingewikkelde oplossingen, waarbij het veel simpeler had gekund.

Al met al een licht teleurstellend gelijkspel tegen een ploeg waarvan vorig seizoen twee keer werd gewonnen, maar veel meer zat er deze keer niet in.

Volgende wedstrijd:
Zondag 30 september, aanvang 14.30 uur: Doesburg 1 - Basteom 1, tijdens de optocht van de Baakse kermis.
Tot nu toe heeft overleg met Doesburg nog niets opgeleverd inzake het mogelijk verzetten van deze wedstrijd naar een doordeweekse avond, of vroeger op zondag 30 september. Mocht dit toch nog lukken dan zal dit zo spoedig mogelijk via de bekende kanalen worden gecommuniceerd.