De jeu de boules baan aan de Russerweg wordt geopend tijdens burendag. Foto: Liesbeth Spaansen
De jeu de boules baan aan de Russerweg wordt geopend tijdens burendag. Foto: Liesbeth Spaansen

Jeu de boule baan geopend door buren van de Russerweg

Algemeen

TOLDIJK – Tijdens burendag, 22 september, verzamelden bijna alle buurtjes van de Russerweg in Toldijk op 'het rondje' bij de school voor een gezellig samenzijn. Een aantal bestuursleden van Toldieks Belang, waarvan een ook op de Russerweg woont, bedacht dat tijdens dit feest ook de pas aangelegde jeu de boule baan officieel in gebruik kon worden genomen.

Door Liesbeth Spaansen

Dit jaar organiseerden de buurmannen Tonnie Huurnink, Christiaan Henrix en Marti Bulten voor de eerste keer een Burendag op de Russerweg. "We hadden het er al vaker over gehad," vertelt Tonnie. "Dit jaar moest het echt gebeuren en dat is gelukt. We zitten hier." Op het grasveld stond een partytent met verwarming erin, want het regende en het was koud. Buiten stond een vuurkorf te branden. Er waren drankjes en hapjes.

Recent was de jeu de boules baan op dit grasveldje aangelegd door De Covik. Dit was mogelijk gemaakt door de gemeente Bronckhorst en Toldieks Belang. Van de dorpsbelangenorganisatie waren voorzitter Jan Burgers en bestuursleden Janny Lenselink en Anneke Groot Roessink aanwezig.
"Er ging al langer een idee rond om een jeu de boule baan aan te leggen in Toldijk," vertelt Jan Burgers aan de buren van de Russerweg die rond de baan verzameld waren. "Toldieks Belang krijgt elk jaar subsidie van de gemeente voor het realiseren en ondersteunen van initiatieven, kleine projecten die de leefbaarheid van het dorp bevorderen. Dit keer deze jeu de boule baan."
Anneke Groot Roessink, behalve bestuurslid van Toldieks Belang ook buur van de Russerweg knipte het lint door en gooide de eerste bal, gevolgd door een gooi van Janny Lenselink. Buurman Tonnie Huurnink schudde met de champagnefles en doopte hiermee de jeu de boule baan. "Hiermee is deze baan officieel geopend," besluit Jan Burgers. "Ik hoop dat het dorp er veel gebruik van gaat maken en de buren met elkaar de competitie aangaan. Dat we op zomeravonden bijeen mogen komen in een Franse sfeer."

Foto: Liesbeth Spaansen
Foto: Liesbeth Spaansen
Foto: Liesbeth Spaansen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant