DVO DS1 met trainer Anton Baars, Tamara en Sterre Smeitink, Lieke Regelink, Marie-Christine Lankhorst, Mieke Denkers, sponsor Theo Melgers, Dewi Regelink, Maika Hiddink, Esmee Regelink, Nina Hermans, Floor Melgers. Foto Willy Hermans Foto: Picasa

DVO DS1 start met twee zwaar bevochten punten

Algemeen

De dames van DVO DS1 zijn het nieuwe seizoen begonnen met een 2-3 verlies tegen De Krekkers 2 uit Mariaparochie. Een nederlaag met perspectief omdat het jonge Hengelose team eerst kansloos leek, maar keihard terug knokte tegen een sterke tegenstander en zelfs nog dicht bij de overwinning was.
De selectie is dit jaar aangevuld met Marie-Christine Lankhorst en Tamara Smeitink. De trainingen zullen worden verzorgd door Frans Jordens en Anton Baars, die de coaching tijdens de wedstrijden voor zijn rekening neemt. Binnen het team is de voornaamste wijziging dat Dewi Regelink op de libero-positie is geposteerd.
Het eerste duel op de agenda was tegen het gepromoveerde De Krekkers 2, nota bene de tegenstander waartegen de laatste p/d-wedstrijd werd verloren. DVO begon aarzelend en keek al snel tegen een achterstand van 3-11 aan. De tegenstander kon niet onder druk worden gezet en het sterke blok van de Mariaparochianen ontregelde veel Hengelose aanvallen. De eerste set ging met de duidelijke cijfers 12-25 verloren.
In het vervolg leek er weinig hoop op een ommekeer, zeker toen de achterstand weer opliep tot 6-16. Geleidelijk kroop DVO daarna wat dichterbij via 12-18 en 15-19. Het begon wat beter te lopen en bij de tegenstander kwamen wat foutjes. DVO vocht nu voor elk punt met menige lange rally tot gevolg. Van 16-21 kwam DVO plotseling terug tot 20-21. Alles was weer mogelijk en in de spannende slotfase met wisselende kansen wisten de Hengelose meiden de sensationele setwinst met 28-26 binnen te halen.
Daar leek het bij te blijven in de derde set. Tot 8-8 ging het nog gelijk op, maar de Tukkers liepen uit tot 13-20. Opnieuw toonde DVO karakter en vocht zich terug in de wedstrijd. Het einde van de set was weer zeer spannend, maar dit keer trok DVO aan het kortste eind door een 24-26 verlies.
In de vierde set waren de rollen omgedraaid. DVO nam voor het eerst een voorsprong en wist deze de hele set vast te houden. Steeds kwamen De Krekkers bijna op gelijke hoogte maar elke keer lukte het DVO weer uit te lopen. Nog niet alles liep vlekkeloos en de arbitrage hielp ook niet erg mee, maar desondanks werd de set op knappe wijze met 25-21 gewonnen en een vijfde set werd bewerkstelligd.
De beslissende set ging eerst gelijk op. Na de wissel bij 8-7 liep DVO uit naar 12-9 en leken er winstkansen aanwezig, maar tegen het einde werd het spel wat rommeliger, pakten De Krekkers hun kans en wonnen met 12-15.
Door het eervolle 2-3 resultaat zijn de eerste twee punten binnen. In de wetenschap dat met dit jonge team hopelijk een stijgende lijn zal worden ingezet kan de toekomst met vertrouwen worden ingezien. De top van de derde divisie is dit jaar waarschijnlijk nog te hoog gegrepen, maar gezien de bijna-degradatie van afgelopen seizoen lijkt een mooie middenmootpositie een haalbare doelstelling in deze sterke Twentse klasse. A.s. zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd om 17.45 uur in sporthal De Kamp met RIVO Rijssen 2 als tegenstander.