Irish Band The Coincidences. Foto: StudioGonz
Irish Band The Coincidences. Foto: StudioGonz

Iers feestje in Hengelose Remigiuskerk

Algemeen

HENGELO - Ierse muziek staat altijd garant voor sfeer en feest. Op zaterdag 29 september komt de Ierse band The Coincidences met authentieke instrumenten en songs de Hengelose Remigiuskerk op z'n kop zetten. Het Ierse feestje begint om 20.00 uur.

The Coincidences zijn weliswaar Nederlands, maar ze spelen Ierse muziek alsof het Ierse bloed door hun aderen stroomt. De band bestaat uit acht topmuzikanten, die allemaal een eigen muziekcarrière hebben. Daarnaast vormen ze samen de Coincidences en dat doen ze met overgave. Deze band krijgt élke zaal aan het dansen en klappen.
De Ierse muziek wordt gemaakt met specifieke instrumenten, zoals de Uilleann Pipes (een soort doedelzak), de Irish Bouzouki en de Irish whistle. Daarnaast zijn er natuurlijk banjo's, mandolines en een Ierse trommel. The Coincidences spelen een keur aan Ierse liedjes, van razendsnelle jigs en reels tot melancholieke ballads en traditionals. De beide jonge zangeressen in de band maken laten elke song sprankelen.
Wie ooit in een Ierse pub is geweest, en heeft genoten van de muziek, moet beslist naar de Hengelose Remigiuskerk op zaterdag 29 september. Toegang: 10 euro. Aanvang: 20.00 uur, kerk open: 19.30 uur.


www.vrienden hengeloseremigiuskerk.nl


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant