Eureka beeldde het Chinees Nieuwjaar uit met tuktuk en Chinese draak. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Eureka beeldde het Chinees Nieuwjaar uit met tuktuk en Chinese draak. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Eureka met 'Chinees Nieuwjaar' weer winst in kermisoptocht

Algemeen

STEENDEREN - De Grote Optocht op zaterdagmiddag 15 september is voor de wagenbouwers een hoogtepunt van de Steenderense kermis. Het weer was goed en er was veel energie en tijd aan de wagens besteed. Ook dit jaar scoorde Eureka het hoogst. De groep won met 'Chinees Nieuwjaar' de eerste prijs van de jury en de publieksprijs, direct gevolgd door Last Minute die met de wagen 'Vrieshuis ontbindt Steenderen' een compleet antiek kerkhof uitbeeldde.

Door Liesbeth Spaansen

Als vanouds liep Muziekvereniging Nieuw Leven voorop, de koetsen met de koningen en koninginnen daarachter en vervolgens de kleine wagens, versierde fietsen en de grote wagens. Daartussen maakten Drumband VMS uit Aalten, het Fanfarekorps St. Gregorius uit Giesbeek en ook Dweilorkest Heur-es muziek.

De juryleden stonden aan de kant van de route en schreven hun rapporten over De Romeinen, Het Friesch Huis vanwaaruit sneeuw door een kanon de straat in werd gespoten, over vriendinnen, een pinautomaat en koud bier, maar ook Chinees Nieuwjaar, een vrieshuis met een antiek kerkhof, de hitte van deze zomer en gebak. De prijsuitreiking was in de feesttent en voorzitter Klaas Leutscher mocht de prijzen uitreiken.

Om de wagenbouwers in spanning te houden, werden de prijzen uitgereikt van laatste naar eerste. Eureka scoorde het hoogst met 'Chinees Nieuwjaar' en kreeg er ook de publieksprijs bij. Tweede werd Last Minute met 'Vrieshuis ontbindt Steenderen' en op de derde plek eindigde de Landlustweg met 'Heel Holland Bakt'. Vierde: Julianalaan met 'De Romeinen', vijfde: van import moj ut hebben met 'Het Friesch Huis, zesde: Kastanjelaan met 'Verzengende hitte legt Kastanjelaan plat', zevende: De Jeugd met 'La casa de Papel', achtste: Polderjongens met 'Mobiele pinautomaat', negende: Asociale werkplaats met 'A-social rijders' en tiende: Bier staat koud met 'Camping Appelhof'. De aanmoedigingsprijs grote wagens ging naar De Jeugd.

Bij de optocht loopgroepen, prijzen jury behaalde Stichting AJS met 'Het orkest' de eerste prijs. Liv Smits en Levin Sesink werden bij de kinderloopgroepen eerste met 'De Lolly's' en ook fietser Evelien Vredegoor met 'Dat is Dierengoed' en skelteraars Klaas, Hein, Bart, Thijmen, Sven en Quinn met 'Krokodillen' behaalden de eerste plaats.

Vier drukke en gezellige Steenderense kermisdagen
Woensdagmiddag 12 september was de aftrap van de Steenderense Kermis met Seniorenvermaak in de Kei met Rita Oldenhave, die liedjes zong van toen en nu.

Donderdag 13 september ging 's avonds om 19.00 uur het Lunapark open, konden deelnemers zich opgeven voor vogel- en schijfschieten en vogelknuppelen en werd in de feesttent de Grote Playback Show gehouden. Na een mooie muzikale avond gaf de jury de eerste prijs aan de act Grease met 'You're the one that i want', de tweede prijs was voor Helene Fischer met 'Atemlos' en derde werd Andre Hazes jr. met 'Leef!'

Vrijdagochtend de 14de startte de Kleine Schutterij vanaf Burg. Buddingh'Plein het rondje door het dorp om daarna kruisboog te schieten en te knuppelen. De Grote Schutterij maakte hun eigen ronde naar de vogelwei voor het vogel- en schijfschieten, vogelknuppelen, kegelen en bierpulschuiven.

Zaterdag stond de Grote Optocht op het programma.

Uitslagen vrijdagochtend
Vogelschieten: koning: Gert Petrie (schotnummer 286), linkervleugel: Jarno de Boer, rechtervleugel: Jesse Masselink, kop: Jan Wolsink en staart: Wim Jansen.
Schijfschieten: 1e en koning: Bert Hoefman, 2e Bas van Rooij, 3e Gerard Dokman, 4e Jeroen van Dijk en 5e Guus Willemsen.
Vogelknuppelen dames: koningin: Mariël Nieuwenhuis, linkervleugel: Carla Geurts, rechtervleugel: Jantina Gosselink, kop: Dayah van Eijden en staart: Reneé Geurts.
Bierpulschuiven: 1e Luke Nieuwenhuis, 2e Dik Aalderink en 3e Daan Tieleman.
Kegelen: 1e Martijn Mokkink, 2e Hans Geurts, 3e Henk Nijkamp, 4e Ben Harmsen en 5e Michael Schophaus.

Kleine Schutterij, kruisboogschieten jongens: 1e Ruben Vredegoor, 2e Max Sipkes, 3e Ruben Vredegoor, 4e Bram Garritsen, 5e Duuk Hoefman, 6e Senna van Voorst en 7e Brent Willemsen.|
Vogelknuppelen meisjes: koningin: Diede Kornegoor, linkervleugel: Evelien Vredegoor, rechtervleugel: Jill van Leussen, kop: Marit te Meerman en staart: Diede Kornegoor.


Foto's staan op www.achterhoekfoto.nl

Meer uitslagen en foto's staan op www.steenderensekermis.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant