Nog eenmaal exposeert Yvonne Hoek in de Kapel van Bronkhorst, die ze meermalen schilderde. Foto: Yvonne Hoek
Nog eenmaal exposeert Yvonne Hoek in de Kapel van Bronkhorst, die ze meermalen schilderde. Foto: Yvonne Hoek

Slotexpositie voor fijnschilder Yvonne Hoek

Algemeen

BRONKHORST - Van zaterdag 25 augustus tot en met zondag 2 september exposeert fijnschilder Yvonne Hoek voor de laatste keer in de Kapel van Bronkhorst. De kapel is deze dagen geopend van 10.30-17.30 uur.

Door Liesbeth Spaansen

Yvonne Hoek (1944) tekent, schildert en priegelt al van jongs af aan, maar begon pas echt met schilderen toen haar kinderen de deur uit waren. Yvonne legt als fijnschilder zo gedetailleerd mogelijk beelden vast, zoals landschappen, bloemen en stadsgezichten, maar de laatste jaren maakte zij eveneens abstracter werk, een serie 'moeder en kind' en zeearenden.
Het stadje Bronkhorst is bij haar favoriet. Ze schilderde in opdracht ook het beroemde Torentje met Hofvijver in Den Haag en kerstkaarten voor de bekende kaartenmaker Hallmark. Haar stadsgezicht 'Weerspiegeling Nieuwe Kerk Delft' behaalde de derde prijs in de wedstrijd 'Schilderij van het jaar 2014', georganiseerd door het kunstenaarstijdschrift Atelier.
Van haar werk worden in eigen beheer prachtige reproducties gemaakt, die terugkomen in bijvoorbeeld kalenders, magneten, placemats, liniaals, boekenleggers en kaarten met enveloppe. Wegens atelieropruiming zijn de schilderijen en andere artikelen sterk afgeprijsd. De exposities in de Kapel van Bronkhorst mogen altijd rekenen op veel belangstelling. "Maar aan alles komt een eind … dit wordt mijn laatste Bronkhorst expositie," vertelt Yvonne, die iedere expositiedag aanwezig zal zijn. "Ik zal het stadje en de kapel gaan missen."


www.aquarelyvonnehoek.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant