Jan Burgers (rode shirt) nam namens De Rank de spelmaterialen in ontvangst die met de Doekoe actie werden gespaard. Foto: PR
Jan Burgers (rode shirt) nam namens De Rank de spelmaterialen in ontvangst die met de Doekoe actie werden gespaard. Foto: PR

Harold Aalderink deelt sport- en spelmaterialen uit

Algemeen

STEENDEREN - Coop Aalderink Steenderen maakte aan het einde van het schooljaar twee basisscholen, namelijk De Pannevogel in Steenderen en De Rank in Toldijk blij met nieuwe sport- en spelmaterialen. De scholen konden hier dit voorjaar voor sparen tijdens de Doekoe-actie van de supermarkt. Coop Supermarkten organiseerde deze succesvolle en veelgeprezen actie samen met Arla, Unilever en de Johan Cruyff Foundation.

Een recordaantal van 770 basisscholen deed dit jaar mee aan de Doekoe-actie. Samen spaarden zij heel veel sport- en spelmaterialen bij elkaar. Coop verstuurt in totaal 1.000 colli met spelmateriaal, verdeeld over 550 rolcontainers. Dit zijn tien vrachtwagens vol met sportmaterialen voor kinderen.

Schoolkinderen hebben nieuwe sport- en spelmaterialen gekregen met de Doekoe-actie

De supermarktorganisatie streefde ernaar om alle scholen voor de zomer te voorzien van hun nieuwe sport- en spelmaterialen. Dat is gelukt en zo kunnen ze het nieuwe schooljaar straks goed beginnen.

Namens De Rank nam Jan Burgers en namens de Pannevogel nam Klaas Leutscher het spelmateriaal in ontvangst. Coop Harold Aalderink: "Met de Doekoe-actie tonen we onze betrokkenheid bij scholen in de omgeving van onze winkel. In totaal brengt Coop met deze materialen maar liefst 150.000 kinderen in beweging. Met deze actie maken we dus echt samen 't verschil!"

Over de Doekoe-actie
Klanten van de ruim 265 Coop-winkels in Nederland spaarden dit voorjaar vijf weken lang voor sport- en spelmaterialen voor bijna 770 basisscholen. Klanten ontvingen bij aankoop van actieproducten Doekoe-munten, die zij konden doneren aan deelnemende scholen in de buurt. Hoe meer munten, hoe hoger het bedrag dat de scholen aan sport- en spelmaterialen konden besteden. In totaal stelden Coop en haar partners ruim 200.000 euro beschikbaar voor de Doekoe-actie.


www.coop.nl/doekoe

Klaas Leutscher (l.) nam namens De Pannevogel de spelmaterialen in ontvangst die met de Doekoe actie werden gespaard. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant