Het team bestaande uit Ap Ketz , Wim Berenpas en Appie Meerbeek in het clublokaal. Foto: PR
Het team bestaande uit Ap Ketz , Wim Berenpas en Appie Meerbeek in het clublokaal. Foto: PR Foto: unknown

Hengelose biljarters Nederlands Kampioen

Algemeen

HENGELO - Tijdens de nationale finale in Nieuwegein op 23 juni werd het Hengelose team van de Keu, bestaande uit Ap Ketz , Wim Berenpas en Appie Meerbeek, op sublieme wijze nationaal kampioen in het driebanden eerste klasse.

Om aan deze finale in Nieuwegein te mogen deelnemen is een lange weg vooraf gegaan. Allereerst dient het team in de competitie van het district Doetinchem kampioen te worden of de tweede plaats te halen. In deze poule deden 17 teams mee en de Keu behaalde een gedeelde tweede plaats, maar door een beter percentage (de gemaakte ballen ten opzichte van de te maken) gingen ze aan de haal met deze plaats. Daardoor mochten ze meedoen in Gorssel waar zij de poulewinnaar werden en zich plaatsten voor de Gewestelijke finale in Almelo waar ze tegen twee teams van 't Stuupke moesten aantreden. Ook hier werd na gelijke eindstand in punten op percentage gewonnen door zelf 91,1 procent van de caramboles te maken tegen 90.19 procent door de tegenstander.

Aan de Gewestelijke wedstrijden deden in totaal 18 teams per gewest mee en er zijn vier gewesten. Van elk gewest worden twee teams afgevaardigd naar de landelijke finale en wordt er gespeeld in poules van vier, dus drie wedstrijden in de halve finale. Tegen Pumpke Oosterbeek speelden de heren uit Hengelo gelijk, BV Mierlo werd aan de zegekar geplakt en ook RCD werd met verve verslagen.

De tweede plek was veilig gesteld, maar bij eventuele winst zou de kampioen uit Hengelo Gelderland komen. En zowaar dit geschiedde, maar er moest weer gerekend worden daar de einstand 3-3 werd doordat Wim Berenpas verloor en vier caramboles (van 27 te moeten maken) tekort kwam. Appie Meerbeek won zijn partij in 40 beurten en hield zijn tegenstander op 23 van de 37 caramboles, dus Ap Ketz had aan gelijkspel genoeg. Deze oude rot klaarde dit en het feest was compleet. Na afloop werd dan ook heftig nagepraat over deze geweldige verrichting in zaal Leemreis waar de vereniging de Keu nu speelt na een verhuizing vanuit café de Jongens (voorheen Wolbink).

Er spelen met ingang van het komend seizoen 18 teams bij de verenigingen Concordia'54 en de Keu in zowel de avond als de dagcompetitie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant