Bert van Petersen bedankt de aanwezigen; naast hem de samenstellers van het boek.  Foto: Willy Hermans
Bert van Petersen bedankt de aanwezigen; naast hem de samenstellers van het boek. Foto: Willy Hermans

Presentatie boek 50 Jaar Pax-Praat tijdens receptie

Algemeen

HENGELO - Tijdens een drukbezochte receptie op 15 juni ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van Pax is het boek '50 jaar Pax-Praat' gepresenteerd. Uit handen van penningmeester Bertus Menkveld mocht grondlegger Bert van Petersen het eerste exemplaar ontvangen. Deze uitgave bevat 240 pagina's met een eeuw clubbladhistorie overgoten met een saus Pax-geschiedenis, aldus Bertus Menkveld die verder inging op de wijze waarop het boek tot stand kwam.

Na 50 jaar is hiermee een einde gekomen aan Pax-Praat dat al die tijd wekelijks verscheen en daarmee een voor Nederland uniek fenomeen was. Het voorwoord is geschreven door Fred Diks, auteur van de Koen Kampioen-reeks, waarvan de opnamen voor de tv-serie op het Pax-terrein plaats vonden.
Op deze avond waren er verschillende sprekers aan het woord. Voorzitter Jody Köhler zette Herman Groot Wassink nog eens in het zonnetje vanwege zijn verkiezing tot Vrijwilliger van het Jaar. Een KNVB-afgevaardigde verraste de bestuursleden Henry Ankersmit en Bertus Menkveld met respectievelijk een zilveren en gouden speld voor hun vele verdiensten voor de club. Fred Ruiterman kondigde aan dat de supportersvereniging in deze vorm geen bestaansrecht meer heeft en dat zij met het Pax-bestuur over de toekomst gaan praten. Aan het eind van de receptie, die muzikaal werd omlijst door Stef Geurtzen, namen velen gebruik van de mogelijkheid het bestelde boek af te halen. Direct werden oude verhalen en herinneringen opgerakeld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant