Peter Eskes (Pax 9) in duel met Ali Boussaboun, die in 2005 en 2006 voor Feyenoord speelde. Foto: Achterhoekfoto.nl/John Mokkink
Peter Eskes (Pax 9) in duel met Ali Boussaboun, die in 2005 en 2006 voor Feyenoord speelde. Foto: Achterhoekfoto.nl/John Mokkink

Oud-Feyenoord haalt dubbele cijfers tegen gelegenheidsteam Pax

Algemeen

Wedstrijd ter ere van 90-jarig jubileum voetbalvereniging Pax

HENGELO - Een team met onder anderen oud-Feyenoorders Paul Bosvelt, Patrick Paauwe, Ali Boussaboun, Mike Obiku en Andwele Slory won op zaterdag 16 juni met ruime cijfers van een gelegenheidsteam van Pax. De wedstrijd die in het teken stond van het 90-jarig jubileum van de Hengelose voetbalvereniging eindigde in 2-13.

Door Luuk Stam

Pax trad aan met een team waarin spelers uit alle seniorenelftallen en de damesteams vertegenwoordigd waren. Het maakte dat zich voorafgaand aan de wedstrijd zo'n dertig voetballers en voetbalsters in het blauw-wit warmliepen. Verdeeld over twee teams – elk een helft – traden zij vervolgens aan tegen de oudgedienden in het Rotterdamse rood-wit.

De eerste minuut op sportpark Het Elderink was direct één van de meest enerverende. Na een grote kans op de 1-0 voor Pax snelden de Feyenoorders in rap tempo naar de andere kant, waar een verdediger in het blauw-wit zich genoodzaakt zag aan de handrem te trekken. Keeper Jeroen van der Veen (Pax 1) hield de daarop volgende penalty van Peter Barendse – die tussen 1985 en 1989 voor Feyenoord speelde – echter op sublieme wijze uit de goal.

Toch liepen de oud-profs in het vervolg al snel uit tot een ruime voorsprong. Paul Bosvelt – Feyenoorder tussen 1997 en 2003 – tekende in de achtste minuut voor de openingstreffer. Via Martijn ten Barge (Pax 7) maakten de Hengeloërs nog wel 1-1, maar vervolgens konden de uitverkorenen in het blauw-wit niet voorkomen dat de 1-2, 1-3, 1-4, 1-5, 1-6, 1-7, 1-8 én 1-9 op het scorebord kwamen te staan.

Daar hield het Hengelose scorebord ermee op. Toch bouwde Oud-Feyenoord de score nog verder uit, mede door enkele benutte penalty's van de nog topfit ogende uitblinker Andwele Slory. Harold Meerlo (Pax 45+) bracht voor Pax nog een tweede treffer op het scorebord. Na twee keer 35 minuten konden de zo'n 750 toeschouwers richting de parkeerplaats, waar Pax in de feesttent de 90ste verjaardag verder vierde.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant